Döda kvinnan anmäldes försvunnen samma kväll – polisens sista spår

Man och kvinna anhållna – greps på platsen

Publicerad 2022-12-18

Polis på plats där kvinnan hittades.

Kvinnan lämnade sitt hem i fredags kväll och ett dygn senare anmäldes hon försvunnen.

Bara timmar senare hittades hon död i ett villaområde i Njurunda.

– Vi är intresserade om man har sett något i området från fredag dag till gripandet, säger Peter Vennerling, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Det var sent under lördagskvällen som en kvinna i 40-årsåldern hittades död utomhus i ett villaområde Njurunda i Sundsvalls kommun.

Vid 23.15-tiden greps en kvinna och en man i närheten av brottsplatsen. De är nu anhållna misstänkta för mord alternativt dråp i samband med hennes död.

– Mannen greps utomhus och kvinnan greps i en bostad, säger Peter Vennerling.

Den döda kvinnan hade anmälts försvunnen tidigare under lördagskvällen, enligt polisen. Hon ska då ha försvunnit redan ett dygn tidigare.

– Hon har gått hemifrån på fredag kväll, säger Peter Vennerling.

Vart kvinnan ska ha varit på väg när hon lämnade sitt hem under fredagen, vill han inte kommentera men det finns spår de jobbar efter.

– Jag kan inte gå in på det. Men det finns angivet detaljer som visar på var hon ska ha tagit vägen.

Nekar till brott

Den kvinna som anhållits är i 50-årsåldern. Hon är misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegraden. Den anhållne mannen är i 55-årsåldern och är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

Båda har i de inledande förhören nekat till brott.

Polisen jobbar intensivt med mordutredningen. Under natten upprättades avspärrningar kring en bostad. En teknisk undersökning har genomförts och polisen har sökt med specialsökhund och drönare i området. Man har också gjort dörrknackningar i området.

Under söndagseftermiddagen är polisen klar med arbetet på platsen.

– Avspärrningarna där kvinnan anträffades har hävts. Någon patrull kan vara klar för att knacka dörr, säger Peter Vennerling.

Han beskriver polisutredningen som ”väldigt intensiv” och nya förhör planeras med de misstänkta under eftermiddagen.

Har ni några fler misstänkta?

– Det jag vet nu är att vi har två frihetsberövade, sedan kan läget förändras. Men sedan är det som med alla brottsutredningar. I början jobbar man väldigt brett och det farliga är att rikta in sig för snävt, säger Peter Vennerling.

Följ ämnen i artikeln