Larmade 112 om flickvännens död – har nu häktats för mord

Publicerad 2024-03-15

Polis på plats vid bostaden i Ronna, Södertälje, i söndags.

Den 35-årige mannen ringde själv polisen och sa att han hittat sin flickvän livlös i lägenheten.

Nu är han häktad misstänkt för att ha mördat henne.

Samtidigt sitter mamman till hans två barn frihetsberövad för ett annat mord.

I söndags eftermiddag kom larmet från en lägenhet i Ronna utanför Södertälje.

– Det var den misstänkte själv som ringde 112. Han sa att han påträffat kvinnan avliden i bostaden, säger kammaråklagare Simon Pittuco.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den 35-årige mannen ha uppgett att han hittade flickvännen, som är i 35-årsåldern, livlös i badkaret.

När polis och ambulans kom till platsen fattade man dock snabbt misstankar om att ett brott kunde ligga bakom kvinnans död.

– Det är på grund av omständigheterna i bostaden, de iakttagelser som ambulans och polis gör och på grund av saker mannen säger som gör att en förundersökning gällande mord inleds, säger Simon Pittuco.

”Han behöver behandling”

Den mordmisstänkte mannen nekar till brott, men på torsdagen häktades han av Södertälje tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord. Det är den starkare misstankegraden.

Den nu döda kvinnan är en småbarnsmamma och hon och 35-åringen ska ha blivit ett par en kort tid innan hennes död.

Den 35-årige mannen har ett digert brottsregister. Han är dömd för flera narkotikabrott, vapenbrott och rån.

I en personutredning gjord av mannen vid ett tidigare tillfälle framgår det att han sedan 12 års ålder haft problem med narkotikamissbruk och att han har flera diagnoser, bland annat antisocial personlighetsstörning.

– Han behöver behandling mot drogerna, han kan inte hålla sig borta från dem, men jag kan ju inte vara där och se till honom hela tiden, har 35-åringens pappa tidigare sagt till Länstidningen Södertälje.

Exhustrun misstänkt för mord

35-åringen har två barn tillsammans med en annan kvinna, en kvinna som just nu sitter häktad, även hon misstänkt för ett mord.

Det var den 1 februari som en 45-årig man avled efter ett våldsamt bråk i Huskvarna. Två män och kvinnan sitter sedan dess häktade.

Ifjol beslutades det att 35-åringen och hans exfrus två barn skulle omhändertas på grund av att det förekom konflikter, våld och narkotika i hemmiljön. Men barnen hade då redan förts utomlands.

Under förhandlingen uppgav 35-åringen att han fortfarande har ett drogberoende. ”Han står nu i kö för att få hjälp med sitt beroende”, står det handlingarna.

Åtalet gällande det misstänkta mordet i Ronna ska väckas den 28 mars.

Följ ämnen i artikeln