Snart dags för Rockbjörnen 2018

1 av 2 | Foto: Marcus Ericsson
Rockbjörnen 2017.
ROCKBJÖRNEN

15 augusti!

Då går Rockbjörnen 2018 av stapeln i Kungsträdgården i Stockholm.

Det är dags att börja räkna ner nu.

Den 15 augusti kommer Rockbjörnen 2018 att hålla sin stora prisutdelning i Kungsträdgården i Stockholm.

– Äntligen kan vi börja räkna ner på riktigt. Varje år i Kungsträdgården har varit sommarens största fest och att se alla fans komma dit och supporta sina artister är det ballaste jag vet, säger Frida Söderlund, Rockbjörnenreporter som också programlett galan de senaste tre åren.

– I år känns bättre än någonsin. Vi har satt ribban högre för allt.

Gratis för alla

Förra året vallfärdade drygt 10 000 fans till Kungsträdgården för att se artister som Zara Larsson, Hov1 och Håkan Hellström bli prisbelönta för sin musik. Årets nomineringfas drog i gång i början på maj och håller på till den 8 juli. Dagen efter kommer fem finalister stå mot varandra i varje kategori och tävla om de åtråvärda rockbjörnarna.

– Just nu jobbar vi på att sätta en line-up av artister på scenen utefter fansens önskemål och fokuserar på att hitta roliga, viktiga och inspirerande prisutdelare, säger Frida Söderlund.

– I år jobbar vi också med något som heter #LoveRockbjörnen, där vårt värdeord är solidaritet. Vi måste alla backa, supporta och ta hand om varandra och fans som gör det på konserter eller festivaler i sommar kommer vi uppmärksamma på olika sätt.

Förra året programleddes prisutdelningen, som sänds live på Aftonbladet och Splay TV:s Youtubekanal.

Rockbjörnen är gratis för alla och programledare, prisutdelare och artister kommer att avslöjas under sommaren.

Visste du det här om Rockbjörnen? 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM