TV4:s krisstöd i månader före dumpningen i ”Bonde söker fru”

Så stöttar kanalen Frida efter ”Bonde söker fru”

avBenjamin Andrée, Jakob Meijer

Hatet briserade efter rekorddumpningen i Bonde söker fru.

Nu berättar TV4 att de coachade deltagarna i månader före sändning.

– Utan att gå in exakt på hur det ser ut så kan jag säga att vi har en nära dialog med deltagarna och försöker stötta dem utifrån de behov de har, säger Clara Tengbom, exekutiv producent för ”Bonde söker fru”

I onsdagens avsnitt av ”Bonde söker fru” skulle mjölkbonden Simon Ohlsson, 26, från Öland åka till Rhodos på kärleksresa med brevskrivaren Frida, 21, men dumpades på Arlanda när hon aldrig dök upp.

TV4 uppmanade honom att ändå åka iväg på resan som skulle blivit deras gemensamma ”kärlekssemester”.

– Hade de inte tryckt på så hade jag nog åkt hem, har han sagt till Nöjesbladet.

Händelserna i onsdagens avsnitt har fått många av programmets tittare upprörda. Kritik och hat riktats mot både brevskrivaren Frida och kanalen i sociala medier.

”Fy fan så dåligt! Man leker inte med andras känslor! Det är bara sjukt!”, skriver en tittare på programmets officiella Facebook-sida.

”Är det inte någon i ’Bonde söker fru’ som har lite psykologisk insikt och har ett moraliskt ansvar?”, skriver en annan.

”Hur kan TV4 tillåta att någon blir så illa behandlad?”, skriver en tredje.

Brevskrivaren har stängt ner sina sociala medier

Redan efter förra veckans program, när det antyddes i en trailer att Frida skulle lämna Simon, fick hon ta emot hat från upprörda tittare.

– Folk är jättearga på mig. Men problemet är att de ser bara det som sker i tv. De ser genom en tv-ruta, och inte allt som har hänt bakom kamerorna. Det enda de vet är det de ser, sen så vet de ingenting annat, sa hon inför onsdagens program.

Frida berättade att hon inte ville ta del av tittarnas reaktioner.

– Jag har gjort alla mina konton i sociala medier privata. Även min pojkvän har gjort det.

1 av 3 | Foto: TV4
Frida.

TV4: Accepterar inte hat och hot

Clara Tengbom, exekutiv producent för ”Bonde söker fru”, har tagit del av tittarkritiken.

– Jag vill först och främst vara väldigt tydlig med att vi aldrig accepterar att hat eller hot riktas mot våra deltagare. Det gäller naturligtvis både på sociala medier och i samtliga andra sammanhang, säger hon till Nöjesbladet.

Eftersom onsdagens avsnitt av ”Bonde söker fru” handlar om två unga personer vars känslor utvecklats åt olika håll förstod TV4 att det skulle leda till stort engagemang hos tittarna och kanalen har erbjudit deltagarna krisstöd.

– Utan att gå in exakt på hur det ser ut så kan jag säga att vi har en nära dialog med deltagarna och försöker stötta dem utifrån de behov de har, säger Clara Tengbom och fortsätter:

– Den tid som följer nu efter programmet är inget undantag utan vi gör vårt bästa i att finnas där utifrån deras egna önskemål.

Övervägde ni att ta bort segmentet med Simon från onsdagens program med tanke på eventuella tittarreaktioner?

– ”Bonde söker fru” handlar om riktiga känslor. Det innebär att vi måste vara beredda på att hantera situationer där kärleken tar oss på oväntade vägar, vilket var fallet här. Men, vi för alltid en nära dialog med deltagarna och den här tupen av beslut sker i samförstånd med berörda.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4

Näthat