Akutplanen för Perrellis förlossning: ”Det är verkligen allvar”

Charlotte Perrelli om de livshotande komplikationerna

avBenjamin Andrée

NÖJE

Charlotte Perrelli ställde in sin turné på grund av komplikationer som uppstått med graviditeten.

Nu har läkarna upprättat en akutplan för hennes förlossning.

– Jag har fått direktiv att jag måste befinna mig nära ett akutsjukhus. Skulle det börja blöda så är det jätteakut. Då handlar det om minuter innan barnet dör, säger hon till Nöjesbladet.

I början av september gick ”Så mycket bättre”-aktuella Charlotte Perrelli, 43, ut med att komplikationer kring hennes graviditet tvingar henne att ställa in sin planerade konserthusturné i höst.

Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen, 42, har haft det svårt att bli föräldrar på nytt.

– Vi har verkligen kämpat och vi har försökt tio gånger på tre år. Problemet för mig är inte att bli gravid utan det är att kroppen stöter bort fostret, sa hon till Nöjesbladet i samband med att graviditeten blev känd.

Därför har paret varit extra försiktiga kring denna graviditet och tagit det säkra före det osäkra. De går på täta kontroller hos specialistläkare och vid ett sådant besök gjorde läkaren upptäckten.

– De upptäckte att det ligger en blodåder från barnet för mynningen, så när barnet börjar trycka på neråt så trycker bebisen på blodådern som gör att det förr eller senare blir en blödning, säger hon.

1 av 2
Charlotte Perrelli föder om sex veckor.

Perrelli: ”Så allvarligt är det”

Läget är så allvarligt att det bara är en tidsfråga. Det handlar inte om, utan när den brister. Därför har läkarna upprättat en akutplan för hennes förlossning.

– Jag har fått direktiv att jag måste befinna mig nära ett akutsjukhus. Skulle det börja blöda så är det jätteakut. Då handlar det om minuter innan barnet dör, så allvarligt är det. Det känns lite olustigt. Men så länge jag tar det lugnt så ska det inte hända något.

Hon mår trots allt bra.

– När jag fick beskedet så tyckte jag att det var skitläskigt och kände att jag ville bli inlagd. Men jag har sansat mig nu för jag mår ju ändå bra mitt i allt. Förutom att jag har foglossning. Det är smärtsamt och jobbigt men helt normalt.

Då kommer barnet

Charlotte Perrelli har tidigare inte berättat när barnet beräknas komma, men för Nöjesbladet avslöjar hon:

– Det är inte slå lång tid kvar nu, det är ungefär sex veckor tills han kommer. Så det handlar bara om att hålla ut och ta det lugnt.

Artisten vågar inte ta ut något i förskott.

– Jag har inte tapetserat ett nytt barnrum. Det vågar jag inte göra, där är jag fortfarande lite skeptisk. Jag har beställt barnvagn och sånt, men inte hämtat ut den än, säger Charlotte Perrelli och berättar att de ännu inte valt något namn.

– Vi har inte bestämt namn på pojken än, för vi är inte riktigt överens. Anders vill ha något mer traditionellt och jag är öppen för något namn som inte är så vanligt. Men det blir något på A i alla fall, så mycket vet vi.

Konserthusturnén ”Flickan från Småland” som skulle ha premiär i höst flyttas till slutet av januari 2019.

Minns du Charlotte Perrellis alla stilar? 01:06
ARTIKELN HANDLAR OM