Förlorat flera miljoner följare – efter Youtube-bråket

James Charles följarantal sjunker dramatiskt

avAlice Göransson

1 av 3
James Charles.

Bråket mellan Youtube-stjärnorna har eskalerat rejält.

Efter att Tati Westbrook berättat om sminkguruns svek har flera miljoner avföljt hans kanal.

– Kändisskap, makt och pengar ändrar alla, säger Tati i en video på Youtube.

Yotubern och make up-artisten James Charles, 19, har förlorat över tre miljoner följare på sin kanal de senaste dagarna. Detta efter att skönhets-vloggaren Tati Westbrook, 37, berättat i en video hur han svikit henne.

– Jag vill inte vara vän med dig längre. Jag vill inte bli associerad med dig, säger Tati Westbrook i klippet.

Bråkar om ett sponsrat inlägg

Det infekterade tjafset verkar grunda sig i ett sponsrat inlägg. James Charles ska ha enligt People ha gjort ett reklaminlägg för hårvitaminer som konkurrerar med Tati Westbrooks egna märke.

– Detta handlar om mer än bara ett sponsrat inlägg. Det är så mycket som pågår just nu med James Charles som jag inte vill vara en del av och som jag inte vill stödja. Kändisskap, makt och pengar ändrar alla, säger Tati Westbrook i klippet.

James Charles la några dagar efter Tati ut en video där han ber om ursäkt till sin vän.

– Det är inget jag kan säga eller göra för att förtjäna att bli din vän igen eller få din tillit tillbaka. Jag tänkte inte på att det var ett konkurrerande företag. Jag är förtvivlad över att jag har sårat någon som jag älskar så mycket och som jag har respekt för, säger han i klippet.

Känner sig sviken efter all hjälp

Enligt People ska Tati Westbrook ha känt James Charles innan han blev känd och ska även ha hjälpt honom genom hela karriären.

– Jag älskade verkligen James Charles. Min man älskade James Charles. Han var alltid välkommen här hemma. Om han hade problem, behövde livsråd eller karriärråd, så fanns vi här, säger hon i klippet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Youtube