Gift vid första ögonkastet

SVT söker nya deltagare till ”Gift vid första ögonkastet”

avJakob Meijer

På söndag sänds sista avsnittet av ”Gift vid första ögonkastet”.

Men redan nu kan Nöjesbladet avslöja att programmet får en ny säsong.

Och SVT söker nya giftassugna.

Kärlek har, stundtals, uppstått i ”Gift vid första ögonkastet”. Men i de tidigare säsongerna har inget av paren lyckats hålla ihop.

Programmet har dock varit en succé för SVT och nu bekräftar de att det blir en ny säsong.

– Vi är jätteglada för det, vi tycker att det är viktigt att SVT gör program om relationer och vi tycker att det är enormt många områden i relationer som vi inte har diskuterat och som vi vill sätta ord på och lyfta in i offentligheten. Relationer är ju det viktigaste vi har. Och vi som håller på med är romantiker så vi tror ju fortfarande på kärleken. VI kanske är dumma, men vi tror verkligen på det, säger Siri Bergerud, projektledare för ”Gift vid första ögonkastet”.

SVT om kärleksplanen

Trots brutna förhållanden, tycker Siri Bergerud att programmet lyckats till viss del.

– Experimentet slutar någonstans när de tar ett beslut om de vill vara gifta eller inte. Och då har vi en okej rating. Vi har varit glada många gånger att folk hittat varandra och tyckt att det finns något att satsa vidare på. Men efter det har du helt rätt. Det är vi inte nöjda med. Vi skulle önska att vi hade ett helt gäng par som fortfarande var gifta. Och där är vi som sagt obotliga romantiker. VI tror fortfarande.

Har ni någon plan för hur framtida par ska lyckas fullt ut?

– Det har vi. Efter varje säsong går vi in och funderar djupt och reflekterar jättelänge, och lyssnar väldigt mycket på deltagarna och deras upplevelser. Hur kan vi göra justeringar så det blir större chans för att lyckas.

Den som vill gifta sig i tv – med en främling – kan skicka in sina ansökningar här.

Hur det går för paren i årets säsong avslöjas först på söndag, den 18 april.

Programmet släpps på SVT play klockan 02:00 och sänds samma dag på SVT1 klockan 22:00.

ARTIKELN HANDLAR OM