TV4:s drag – efter hotet mot ”Bonde söker fru”

Linda Lindorff: ”Vi kan inte förbjuda dem”

avCornelis Rikken

Publicerad:

Inspelningen av den kommande säsongen av ”Bonde söker fru” är i full gång.

Nu berättar Linda Lindorff att ivriga kärlekssökare hotar programmet vilket har fått TV4 att vidta åtgärder.

– Hela poängen med programmet är ju att deltagarna ska bli kära, men det ställer ju till det om de blir det innan programmet – för då blir det ju inget program, säger hon.

Säsongens kärlekstörstande bönder i ”Bonde söker fru” har presenterats och breven har i vanlig ordning strömmat in.

Nu berättar programledaren Linda Lindorff, 47, att produktionen har stora problem med personer som försöker fuska sig till böndernas gunst genom att ta alternativa vägar i jakten på kärlek.

I stället för att skicka in brev till programmet väljer de att söka upp deltagarna på sociala medier och ta kontakt den vägen.

– Hela poängen med programmet är ju att deltagarna ska bli kära, men det ställer ju till det om de blir det innan programmet – för då blir det ju inget program, säger hon.

Hon tror att fuskandet grundar sig i att man är orolig för konkurrensen och vill ligga steget före.

– Man vill ha förtur och försöker gå den snabba vägen.

”Kan inte förbjuda dem”

TV4 har i sin tur gjort allt i sin makt för att förhindra fusket.

– Vi har till och med tagit bort efternamnen när vi presenterar bönderna för att göra det lite svårare för folk att kunna kontakta dem i förväg.

De har även samtal med bönderna där de uppmanas att inte falla för frestelsen.

– Vi kan ju inte förbjuda dem, men om det kommer brev ber vi dem att skicka in dem till oss så att alla får samma förutsättningar.

”Svårt att motstå frestelsen”

Samtidigt menar programledaren att majoriteten av bönderna faktiskt väljer att gå genom TV4.

– Det har visat sig att ”Bonde söker fru” funkar och bönderna som söker till programmet vet det. Det gör också att de flesta vi har haft med väljer att gå våran väg. Man ser att vi hjälper till med dejtandet. Vi styr upp och det blir väldigt intensivt på ett vis som gör att man samlar sina tankar och tänker efter.

Trots det har det under åren skett att deltagare blivit kära innan inspelningen dragit igång och valt att hoppa av.

Foto: CAROLINA BYRMO
Linda Lindorff, programledare för ”Bonde söker fru”.

Linda Lindorff tror att det beror på att man helt enkelt är mer mottaglig för kärlek när man väl tagit steget att söka in till programmet.

– Det gör att det så klart är väldigt lockande när man får inviter från potentiella kärlekar. Det är svårt att motstå, det kan jag förstår, men man har också sett i ”Bonde söker frus” historia att det inte har funkat jättebra för de som blivit kära innan programmet dragit igång.

”Lita på att det går vägen”

Till ivriga dejtare har hon en tydlig uppmaning: håll ut.

– Är det riktig kärlek och det finns kemi så kommer det uppstå den gången man möts – i morgon eller om tre veckor, det spelar ingen roll. Jag tycker man ska våga tro på sig själv och lita på att det går vägen, även om man har konkurrens.

Så gick det sen för våra favoritbönder 01:20
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM