Sanna Nielsen drar på stor Sverige-turné med sin succéshow

Här kan man se ”Mitt Sanna jag” i höst

avJan-Olov Andersson

1 av 2 | Foto: PONTUS HÖÖK
Sanna Nielsen.

Hon laddade upp och hämtade inspiration i New York. Har sedan gjort succé med krogshowen ”Mitt Sanna jag” på Börsen i Stockholm.

Till hösten drar Sanna Nielsen på Sverige-turné med samma föreställning.

– Åh, herregud, det här har varit det roligaste jag någonsin har gjort. Jag vill aldrig att det ska ta slut och nu gör det ju inte det heller, säger hon, om den turné som startar 14 september.

Sanna Nielsen, 34, behöver förstås ingen närmare presentation.
Hon har tävlat i Melodifestivalen sju gånger. Vunnit en gång och kom sedan trea i Eurovision song contest.

Hon har varit programledare för Melodifestivalen och är det sedan tre år tillbaka för ”Allsång på Skansen”.

Under vintern/våren har hon gjort succé på Börsen i Stockholm med showen ”Mitt Sanna jag”. Över 20 000 besökare. En show där hon blandar sina egna hits med låtar från Tamla Motown, Fleetwood Mac, Donna Summer, Burt Bacharach med flera. Och monologer och sånger med texter av Camilla Läckberg och Calle Norlén.

– Jag är så glad att jag har vågat göra just den här showen. Det som har överraskat publiken är att de inte har vetat vad de ska komma och titta på. Att de har fått höra min historia på mitt sätt, med min självdistans, mitt allvar och min glädje för musiken.

– Mitt livs första New York-resa i oktober i fjol var viktig. På något sätt var det där jag hittade mitt uttryck, efter att ha andats musikgenrerna på stadens gator, efter att ha gått i idolernas fotspår.

Börsen-perioden är över efter nästa helg, sedan går Sanna Nielsen rakt in i förberedelserna för sin fjärde säsong som programledare för SVT:s ”Allsång på Skansen”.

– Jag känner mig lite mer självsäker nu, att jag kan det här programmet. Jag har massor av kreativa tankar och idéer om drömgäster, det har jag redan pratat om med produktionen, men vad vill jag inte avslöja.

Sedan väntar en lång Sverige-turné för krogshowen ”Mitt Sanna jag” med start i Kristianstad 14 september.

– Jag tror det kommer att funka lika bra på arenor och i konserthus.
Du har många häftiga kläder på scenen, hur ska du få ned dem i en resväska?

– Jag reser aldrig med en resväska, det är alltid minst två, så det ska nog räcka (skratt).

Vinterns succéfilm ”A star is born” med Lady Gaga har också väckt nya drömmar.

– Lady Gaga är helt briljant, jag har tänkt: Vad är hon gjord av? Jag har prövat på både musikal och revy, nu drömmer jag om att få vara med i en film någon gång, skådespeleriet är en ådra jag väldigt gärna vill utveckla.

ARTIKELN HANDLAR OM