Rapstjärnans fina gest till mördade pojkens familj

avMathilde Albinsson

1 av 2 | Foto: Diane Bondareff / AP TT
Cardi B.

I onsdags mördades en 15-årig pojke i Bronx.

Ett gäng överföll pojken med machete och lämnade honom för att dö.

Rapstjärnan Cardi B är en av många som förfasas över det kallblodiga mordet – och väljer nu att skänka drygt 76 000 kronor till pojkens familj.

I onsdags blev en femtonåring pojke kallblodigt mördad på Bronx gator i USA.

Efter mordet startades en fond för den sörjande familjen, till vilken rapstjärnan Cardi B nu donerar en summa om 80 000 kronor, skriver Daily Mail.

Cardi B, som själv är uppvuxen i Bronx, har reagerat starkt på händelsen. I fredags delade hon med sig av ett känslofyllt inlägg på sin Instagram. Där skickar hon även en känga till polisen.

”Vila i frid. Bronx gator är hänsynslösa. Det som gör mig argast är de här Bronx-poliserna som trakasserar skiten ur folk, sedan ser en pojke som blöder till döds och frågar vad som hänt? Ummm, hur skulle det vara om ni ringde ambulansen på samma sätt som ni ringer på förstärkning när ni ser några röka framför en byggnad!”, skriver hon bland annat i inlägget.

Enligt Daily Mail har Cardi B donerat drygt 76 000 kronor till fonden under sitt födelsenamn Belcalis Almanzar. Fonden har ett värde på knappt en miljon kronor i skrivande stund.

CBS New York rapporterar att pojken attackerades av fem gäng. Gärningsmännen högg 15-åringen upprepade gånger med en machete, innan de lämnade honom utanför en närbutik.

Det framkom senare att gänget egentligen inte varit ute efter pojken, eftersom de förväxlade honom med någon annan.

Gärningsmännen tog kontakt med en släkting till pojken via Snapchat, för att skicka sina kondoleanser.

– De säger att det inte var menat för honom, det var någon annan men de blandade ihop dem och de säger förlåt och att de ber om ursäkt och skickar sina kondoleanser. Han är borta, det förändrar ingenting, har släktingen sagt till polisen uppger Daily Mail.

– Ursäkt, gå till polisen. Säg: ”Jag dödade den här pojken, sy in mig”, säger pojkens mamma enligt tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hiphop