Inga nya möten mellan Donald Trump och Stefan Löfven

Tidigare pratat i telefon om häktningen av ASAP Rocky

avAlex Hartelius

Det verkar inte bli några ytterligare samtal mellan Donald Trump och Stefan Löfven angående häktningen av ASAP Rocky.

Enligt Löfvens pressekreterare Mikael Lindström finns det i dagsläget inget inplanerat.

”Det har inte skett några möten i ärendet och inga är planerade”, skriver han i ett sms till Nöjesbladet.

Det har gått över två dagar sedan USA:s president Donald Trump meddelade på Twitter att han och statsminister Stefan Löfven skulle föra nya samtal inom de kommande 48 timmarna gällande häktningen av rapstjärnan ASAP Rocky.

Meddelandet kom vid 16-tiden, svensk tid, efter att Donald Trump och Stefan Löfven haft en mötessession på telefon.

”Hade precis ett väldigt bra samtal med Stefan Löfven som försäkrade mig om att den amerikanske medborgaren ASAP Rocky kommer behandlas korrekt. Dessutom försäkrade jag honom om att det inte finns någon flyktrisk för ASAP och jag erbjöd mig personligen att stå för hans borgen, eller ett alternativ...”, skriver Donald Trump.

1 av 3 | Foto: AP
USA:s president Donald Trump vill få hem ASAP Rocky.

Inga nya möten inplanerade

Några nya samtal eller möten har det dock inte blivit mellan Trump och Löfven. I ett sms till Nöjesbladet skriver Löfvens pressekreterare Mikael Lindström att det inte heller verkar bli något ytterligare samtal om Asap Rocky:

”Statsministern har inga ytterligare samtal med USA:s president inplanerade gällande den saken och inget ytterligare att tillägga än det som kommunicerades efter samtalet. Det har inte skett några möten i ärendet och inga är planerade”, skriver han.

Var Donald Trump fått uppgifterna om att de skulle höras igen inom 48 timmar vill han inte spekulera i.

”Jag avstår helst från att tolka hans tweet. Statsministern har inga nya samtal i frågan inplanerade i dagsläget. Däremot kan det förstås ske kontakter på tjänstemannanivå och att det är kanske det som avses, men det rör för närvarande inte statsministerns kansli, utan justitiedepartementet.

Justitiedepartementet skriver att man varit i kontakt med vita huset och redogjort för hur det svenska rättssystemet fungerar.

”Uppföljande dialog kan ske”, skriver de.

PODD: Leif GW Persson om ASAP Rocky: En jävla massa overkill

Aftonbladet Daily sammanfattar händelserna kring ASAP Rocky, hiphopstjärnan som gripits och häktats, misstänkt för misshandel och pratar med kriminologerna Leif GW Persson och Jerzy Sarnecki.

 Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

 

ARTIKELN HANDLAR OM