Biggest loser 2017 – så gick det sen

NÖJE

Kärlek mellan tävlande, mentala krascher och skilsmässa.

Nöjesbladet har pratat med deltagarna i Biggest loser 2017 om hur livet varit efter programmet.


Har funnit kärleken: ”Var fastlåst i många år”

Ludvig Johansson

Efter Biggest loser var Ludvig sugen på något nytt och hade tröttnat på att känna sig fast i den stad han var ifrån, och valde då att flytta till Stockholm – där han har funnit kärleken efter programmet.

– Jag flyttade från Norrland till Tyresö, så jag bor här nu med min nuvarande flickvän, så jag har blivit stockholmare till sist.

Han fortsätter:

– Det kändes som att jag ville gå vidare i mitt liv efter programmet och testa nya saker, jag var ju fastlåst så många år i den där stan och inget förändrades och efter Biggest loser kände jag att jag ville ge livet en ny chans och fara iväg. Jag trivs som fisken vattnet om man ska vara ärlig, jag bor lite lantligt och skogsaktigt, det känns riktigt bra.

Och det är inte bara flytten som är ny för honom, utan hela livet är vänt upp och ner efter tiden i slottet och den resa han gjort med sig själv.

– Det har ju påverkat mig på så många olika sätt, idag är jag en ny människa, jag äter rätt, tränar då och då och håller vikten. Sen finalen har jag mest stått still då jag var nöjd med siffrorna, men jag har väl gått ner två kilo ungefär.

Någon målvikt har han inte, utan det är något annat som lockar, nämligen att hålla vikten och må bra samt att leva ett långt och hälsosamt liv.

Har du något tips för någon som vill gå ner i vikt?

– Ja , det första är väl att man inte ska göra det mer komplicerat än vad det är, för viktminskning handlar enligt mig om vad du äter, kan du äta korrekt kan du börja gå ner. Och du behöver inte träna intensivt varje dag, det räcker med en timmes promenad eller vad som helst, och drick mycket vatten. Vid viktminskning kan du välja om du ska göra det under ett år eller några månader, men sakta och säkert tror jag skulle passa de flesta.

FAKTA

Ludvigs viktresa:

När han gick in i programmet: 159,0 kg

Sista vägningen: 111,4 kg

Skillnad: – 47,6 kg


”Slipper tejpa fötterna längre”

Cathrine Söderström

Hur har det påverkat dig att vara med i Biggest loser?

– Det har underlättat mitt liv enormt de kilona jag har gått ner från slottet, jag behöver inte tejpa fötterna längre för att kunna överleva dagen och jag överlever inte bara dagen utan jag lever nu, det är den största skillnaden, jag tar för mig av dagen och jag orkar inte bara igenom den till nästa dag.

Efter finalen bytte Cathrine jobb och började att arbeta på ett mejeri, en omställning som varit stor, men till sommaren vankas det en ännu större omställning, då är det nämligen dags för bröllop, och just nu pågår förberedelserna för fullt.

Vikten har pendlat lite efter tävlingen, men nu är hon tillbaka på banan igen och satsar stenhårt på att gå ner till den vikt hon ligga på.

– Direkt efter finalen släppte jag det lite för långt och gick upp lite, men nu är jag på väg ner igen så nu ligger jag på samma som på finalen och har tagit tag i vikten igen. Målet är väl att bli normalviktig för att det har jag aldrig varit i vuxen ålder, om det är 50 kilo eller 70 kilo, det får jag se när jag kommer dit.

Men även om tiden i programmet var givande så var det inte alltid lätt, och det blev en känslomässig storm för Cathrine, framförallt saknade hon sin familj.

– Det tuffa var ju att vara borta från nära och kära, mycket tuffare än vad man tror att det ska vara, och samtidigt försöka komma in i en grupp som man inte riktigt passar in med, jag klickade helt enkelt inte med mitt lag och jag tror också att det märks när man kollar på programmet och det är varken mitt eller deras fel men det är bara så att man klickar inte med alla.

Men även om tiden i programmet kunde kännas motig så har hon god kontakt med de andra deltagarna efter programmet.

– Jag är sjukt tacksam över att få träffa människorna och jag klickar bättre med vissa människor idag än vad jag gjorde på slottet, det känns som att vi alla var lite annorlunda då än vad vi är till vardags, det är en annan miljö och en tävling och man ska gå ner i vikt och man är borta från alla man känner.

Har du några tips till någon som vill gå ner i vikt?

– Var inte rädd för kolhydrater men ät bra kolhydrater, tillexempel råris, fullkornsris havregryn och potatis.

FAKTA

Cathrines viktresa:

När hon gick in i programmet: 126,3 kg

Sista vägningen: 89,4 kg

Skillnad: – 36,9 kg


Stopp – av en trasig höft

Jinnie Skoog

Tiden efter Biggest Loser har varit fin för Jinnie, och vikten håller hon, allt tack vare maten och styrketräning. En trasig höft satte dock stopp för crossfitträningen som hon höll på med mycket tidigare.

– Det går bra! Det går bättre nu än innan men det beror mycket på kosten för det är den jag har ändrat, jag tränar ju fortfarande lika hårt. Det har gått bättre än finalen, jag väger mindre nu än vad jag gjorde då.

Vad är din målvikt?

– Mitt mål är att bli en stark och frisk person, jag har inget direkt viktmål utan jag vill känna att jag mår bra, jag vill känna att jag inte har några hinder helt enkelt.

Vad ska du göra nu framöver? Har du några planer?

– Ja, min framtidsplan är att jag ska försöka hålla i det här, det här är mitt nya sätt att leva så att hitta lugnet i det man gör, att vara här och nu och tycka att det här är min livsstil. Och finnas där som en bra mamma för mina barn.

Har du några tips till någon som vill gå ner i vikt?

– Oj massor, men framförallt skulle jag säga att bestäm dig och var ärlig mot dig själv och låt ingenting stoppa dig, det är målmedvetenhet som gäller. Det är bara du som kan göra jobbet och som den eviga tjockis du alltid kommer att vara i ditt huvud hitta ett sätt där du kan lära dig att leva livet på ett annat sätt och hitta ett sätt så att du kan uppskatta sig själv och tycka att saker som du gör är bra.

FAKTA

Jinnies viktresa: Jinnie: 143.6 till 111.4 minus 32.2

När hon gick in i programmet: 143,6 kg

Sista vägningen: 111,4 kg

Skillnad: – 32,2 kg


Hittade kärleken – i Biggest loser

Lisen Saldes

När Lisen lämnade programmet hade hon gjort en resa som inte bara hade gjort hennes smalare, men även mer positiv och med en helt ny syn på livet.

– Jag vet inte riktigt vad jag säga, det har påverkat mig på alla möjliga sätt, jag har inte bara gått ner i vikt utan jag har ju ändrat mitt sätt att tänka, jag ser livet på ett annorlunda sätt än vad jag gjorde förut, jag är mer positiv nu.

Men det är inte bara viktresan som varit viktig för Lisen i programmet, och hon hittade inte bara sig själv där inne, hon fann även kärleken som hon så länge letat efter.

– Nu har jag flyttat till Norrköping, och är tillsammans med Pontus. Vi bor ihop nu och försöker peppa varandra. Vi försöker hjälpa varandra väldigt mycket vad det gäller kosten och vi pratar mycket om det och hur vi ska sköta oss.

Men det är inte alltid lätt, hon fortsätter:

– Ibland kan det bli väldigt jobbigt, man är ändå i den fasen att man vill äta lite fint och sådär, men sen har vi förstått att vi har varit med i det här av en anledning så det blir inte lika jobbigt då.

Har du några tips till någon som vill gå ner i vikt?

– Mitt tips är att tro på sig själv, man klarar mer än vad man tror, och det lärde jag mig för jag har alltid varit svag och jag har alltid tänkt att jag tycker synd om mig själv för att jag har inte trott på mig. Men nånstans där inne finns det... du älskar dig själv nånstans där inne och du kommer att klara det.

FAKTA

Lisens viktresa:

När hon gick in i programmet: 115,2 kg

Sista vägningen: 91,4 kg

Skillnad: – 23,8 kg


Mår psykiskt dåligt – när han går upp i vikt

Jonas Barkhult

Jonas var en av de yngsta deltagarna i årets Biggest loser, och efter programmet har han fortsatt som tidigare och arbetar som kock på Stena Line och trivs fint. Tiden efter viktresan har varit bra och följts av mycket postiva kommentarer och många som varit imponerade av hans viktnedgång, men allt har inte bara varit bra efter programmet, det kommer även med en baksida.

– Man har ju en sån jävla press på sig att fortsätta det här det blir så hetsigt att man måste fortsätta gå ner i vikt och så fort man går upp mår man psykiskt dåligt.

Han fortsätter:

– Jag lever inte jätteannorlunda, men träning har ju tillkommit, nu tränar jag ju flera dagar i veckan, men annars ser det nästan likadant ut som innan, jag går och jobbar och gör det jag tycker är roligt, sen äter jag nyttigare nu.

Något är dock annorlunda, nämligen de mål som Jonas sätter för sig själv, och han har inte valt att lägga ribban lågt.

– Jag hoppas på att nå under hundra innan sommaren är slut och sen inom ett år vill jag ha nått min målvikt. Sedan vill jag sätta upp lite mål att jag ska klara Vätternrundan eller göteborgsvarvet.

Vikten efter programmet har pendlat för Jonas, men han håller mer eller mindre samma vikt som han låg på under finalen.

– Det är ungefär samma som på finalen, men jag pendlar upp och ner mellan 110-115 kilo.

Vad är målet i framtiden?

– 85-90 kilo.

Har du några tips till någon som vill gå ner i vikt?

– Ja, det är den nakna sanningen att man ska träna mer och äta nyttigare, det finns inga genvägar med piller eller mirakelmaskiner, det är hård träning och strikt diet som gäller. Har man inte självdisciplinen kommer man inte klara det.

FAKTA

Jonas viktresa:

När han gick in i programmet: 152,2 kg

Sista vägningen: 114,4 kg

Skillnad: – 37,8 kg


Var utbränd – gick ned 58,8 kilo

Michael Fridebäck

Michael är årets stora vinnare i programmet och det har varit en mycket omtumlande och känslosam resa för politikern från Handen söder om Stockholm som tappade hela 58.8 kilo i programmet.

– Det är den bästa resan som jag har gjort, både mentalt och fysiskt, jag jobbade ju ganska mycket och kände mig nästan utbränd så jag orkade ju knappt knyta skorna, men när jag fick möjligheten att vara med så ändrades det drastiskt, nu är man piggare och gladare och orkar ta tag i saker.

Och visst lever han annorlunda efter sin tid i programmet, idag tar han sig tid till det han vill och det som verkligen betyder någonting – familjen.

– Numer ett så prioriterar jag träningen och mig själv, så försöker jag att jobba lite mindre, men det kan vara svårt ibland, jag älskar ju att vara i farten men de går bättre och bättre, jag försöker prioritera träningen och familjen mycket mer.

Och vikten, den håller han stadigt.

– Jag håller vikten, eller jag har gått upp lite från finalen, det var ju lite extremt men annans så håller jag den vikten som jag känner mig bekväm med.

Målet är tydligt för vinnaren och han ger sig inte innan han lyckats med det han har satt upp för sig själv.

– Målet är att hålla vikten och kanske bygga lite muskler, jag har försökt att bygga lite muskler efter finalen, men det är svårt i min ålder men målet är att bygga lite muskler och bli lite mer fit och vara med i Tough Viking nästa år.

När han kom efter tävlingen lät inte reaktionerna vänta på sig och flera frågade honom om han hade varit sjuk, så stor var förändringen, men han har också fått mycket glada tillrop och ryggdunkningar, någonting som gör honom stolt över sin prestation och vad han har åstakommit.

Har du några tips till någons som vill gå ner i vikt?

– Bestäm dig för att sluta med ursäkter. Framförallt sluta med tjockisursäkterna. Det finns inga genvägar, du måste sluta med ursäkter och det är bara du själv som kan påverka det.

FAKTA

Michaels viktresa:

När han gick in i programmet: 142,0 kg

Sista vägningen: 83,2 kg

Skillnad: – 58,8 kg


Har startat Youtubekanal – med Lisen

Pontus Björnlund

Efter Biggest Loser har Pontus storslagna drömmar och visioner om framtiden, och han har redan börjat arbeta för att se till att det blir verklighet.

– Nu så satsar jag stenhårt på min musik och jag och Lisen har startat en Youtubekanal som vi kommer satsa på nu när vi får visa upp oss igen. Bland annat åker på en kryssning tillsammans med massa deltagare som kommer vara vår första video som vi slänger ut. Sen så satsar jag ju på min musik också, så det är de två grejerna som jag jobbar mest med nu.

Hur länge har ni varit tillsammans?

– Vi har varit tillsammans sen slutet av januari, så ett par månader nu, det känns hur bra som helst.

Och det är tydligt att tiden i programmet verkligen har satt sina spår.

– Det har påverkat mig jättemycket, jag har hittat sidor hos mig själv som jag inte visste att jag hade, man fick en annan syn på livet och sig själv och vem man är. Jag skulle lätt göra om det om jag fick chansen om man säger så, bara för upplevelsen.

Vad han väger vill han inte gå ut med än, men målen för framtiden är klara:

– Mitt närmsta mål siffermässigt är under hundra sen har jag inte tänkt så mycket på hur mitt mål är utseendemässigt, eller jag vill ju så klart bygga så mycket muskler som möjligt, så i slutändan kanske det inte handlar så mycket om siffran. Men jag har sagt till mig själv att jag ska gå ner till under hundra innan jag börjar bygga allt för mycket muskler, så att man inte blir jättestor i muskler istället.

Har du några tips till någon som vill gå ner i vikt?

– Ja, det handlar om disciplin, det jag lärde mig var att motivation kommer och går jättemycket, man kan vara supermotiverad klockan åtta på morgonen och så är man jätteomotiverad kockan ett på eftermiddagen, så vänta inte på att bli motiverad. Försök istället att hitta en rutin och disciplin istället när det kommer till tränig och att hålla kosten, sätt upp små mål hela tiden och tänkt långsiktigt.

FAKTA

Pontus viktresa

När han gick in i programmet: 175.8 kg

Sista vägningen: 124.6 kg

Skillnad: – 51.2 kg


”Kunde inte bli gravid på grund av min vikt”

Rebecca Carlström

Rebecca Carlström lämnade Sandviken efter programmet för att testa lyckan på andra sidan landet, nämligen i Helsingborg i Skåne, och hon som så många andra släppt vikthetsen och har nu istället andra mål i sikte.

– Mitt mål är att må bra och vara nöjd med mig själv, jag vill inte sätta för mycket vikt i en siffra på vågen, det viktiga för mig är att vara nöjd med mig själv och att må bra.

Hur var reakionerna när du kom hem?

– Bara positiva från mina nära och kära, de tyckte självklart att jag hade gjort ett jättebra jobb på slottet även om inte jag gick till final så var de oerhört stola över min prestation och vad jag hade åstadkommit under min tid där. Sen så var det ju absolut jobbigt personligen också, från att åka från slottet där du har alla möjligheter som finns, du har inga frestelser till att komma hem där du kan gå till ICA och handla själv och köpa godis och allt sånt där som man inte har kunnat på slottet, så det var lite blandande känslor att komma hem.

Och nu efter viktresan siktar hon nu mot nya höjder, och att kunna lyckas med sin stora dröm.

– Jag ska bli mamma hoppas jag, men mitt mål är att i framtiden bli gravid och få barn och det var därför jag var på slottet. Jag kunde inte bli gravid innan jag klev in i programmet på grund av min vikt så målet nu är att lyckas med det.

Har du några tips till någon som vill gå ner i vikt?

– Det är inte alla som har möjligheten att vara med i Biggest loser, men det är viktigt att man sätter målen efter sig själv och tar det i sin egen takt. Det finns inget som säger att man måste gå ner tio kilo på en vecka utan det tar faktiskt tid att gå ner i vikt. Inställningen är väldigt viktig, det är viktigare än att man ska ha den absolut nyttigaste maten eller träna absolut mest. Det viktigaste är att man har inställningen att man vill förändra sitt liv.

FAKTA

Rebeccas viktresa:

När hon gick in i programmet: 115,9 kg

Sista vägnignen : 77,3 kg

Skillnad: – 38,6 kg


Friade till sin sambo – i finalen

1/6

Sebastian Serio Viitanen

Sebastian gick inte bara igenom en enorm viktresa i programmet och tappade över 60 kilo, det var även en stark känsloresa som slutade i ett riktigt kärleksinferno när han i finalen friade till sin sambo – som sa ja, och nu vankas det sommarbröllop nästa år.

– Det har ju påverkat mig på jättemånga sätt, det har ju fått mig att se mig själv i ett annat perspektiv, att både kunna se mina brister men också positiva egenskaper som jag inte visste att jag hade innan, jag har nog lärt mig att tänja på gränser, jag begränsar mig inte mentalt på samma sätt som jag gjorde förut.

Efter programmet har Sebastian fortsatt att äta nyttigt och träna mycket för att hålla vikten, men det är inte det som är är hans största fokus, och enligt Sebastian själv vet hans inte ens vad han väger.

– Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte vad jag väger, jag har vägt mig några gånger, och även om jag visste vad jag väger så skulle jag nog inte säga det. För mig har det aldrig handlat om att stå på en våg utan för mig har det handlat om att bli frisk och leva ett hälsosammare liv. Jag pratar mycket i programmet om att jag vill vara en bra förebild för min son, men jag vill också vara en bra förebild för andra som ser eller hör eller läser vad jag gör.

Har du några tips till någon som vill gå ner i vikt?

– Ja, det har jag absolut, tre stycken som jag tycker är jätteviktiga.

Jag tror att ett, hitta något som du gillar att träna, två se över din kost, kolla och var ärlig mot dig själv och för en matdagbok och så tre hitta någon som du verkligen kan prata med, för jag skulle nog säga att i nästan alla fall så grundas en övervikt i ett mående eller en mental ohälsa på något sätt, man är inte nöjd med sitt liv.

Just det sista tipset är någonting som Sebastian har fokuserat mycket på, mäns ovilja att prata om sina problem, och därför sitter han nu och skriver på en föreläsning för att hjälpa andra som hamnat i samma situation som han själv.

– Jag håller på med en föreläsning, om varför jag hamnade i den situationen jag hamnade i innan jag valde att söka till Biggest loser. Saker jag tänkte som manlig tystnad och rädslan för att misslyckas är något som jag ser som ett stort problem, jag som många andra män fostras in i en tystnadsnorm och att man inte ska besvära andra med sina privata problem och att det är lite omanligt att prata om känslor.

FAKTA

Sebastians viktresa:

När han gick in i programmet: 164,9 kg

Sista vägningen: 103,9 kg

Skillnad: – 61,0 kg


”Jag vill bara leva i nuet för jag mår så bra just nu”

Simon Axelsson

Simon var en av de yngsta deltagarna i årets tävling, och under programmets gång tappade han nästan 60 kilo, någoting som varit en enorm resa.

– Man är en annan människa, du är mer glad, positiv och vågar mer, du vågar synas och höras mer, man blir ju helt annorlunda när man känner sig snyggare. Det har påverkat mig hur mycket som helst den här resan.

Vad gör nu ?

– Jag jobbar som elevassistent, men jag har ett nytt liv, jag tränar mycket och gör det jag vill göra, jag är med och spelar rugby mycket, jag håller igång helt enkelt.

Simon spelar rugby i högstadivisionen i Enköpings Rugbyklubb, ett lag som gick upp i högstaserien i år, han är även fotbollscoach på sin fritid och lägger mycket av sin fritid på träning, och vikten, den håller han.

– Jag håller min vikt som i finalen, jag har varit hård mot mig själv, vissa går ju upp något kilo, fem kilo max men det är vätskan som kommer tillbaka efter finalen, det var lite extremt då. Jag har inget viktmål utan vill bara känna mig frisk i min kropp, känna mig snygg och kunna ha vilka kläder jag vill. Sen om det råkar vara 90 kilo eller 115 kilo spelar inte så stor roll.

Han fortsätter:

– Det viktigaste är att få må som jag mår nu och jag vill må så här bra en lång tid, sen får vi se vad som händer, det klart att man vill träffa någon men det är ingenting som jag jäktar mig in i. Jag vill bara leva i nuet för jag mår så bra just nu.

Har du några tips till någon som vill gå ner i vikt?

– Man måste hitta någonting som är kul, man måste gå igenom fördelar och nackdelar och hur man mår och sen måste man bestämma sig för att “fuck jag kör”. Det finns inget ”en dag i veckan kan jag unna mig” för då kommer allt tillbaka, du måste vara stenhård mot dig själv och hitta något som är kul att träna, för tycker du inte om att träna spelar det ingen roll.

FAKTA

Simons viktresa:

När han gick in i programmet: 156,2 kg

Sista vägningen: 98,5 kg

Skillnad: – 57,7 kg


Kraschade totalt efter Biggest loser – och skilde sig

Zandra Östergren

För Zandra var tiden efter programmet tuff, när hon kom hem visste hon inte vad hon skulle göra och omställningen mentalt blev jobbig för henne.

– Det vände upp och ner på mitt liv och jag tog ett återfall. Jag vet inte hur jag ska säga, när jag kom hem så kraschade jag totalt och jag skilde mig.

Hon fattade beslutet under tv-inspelningen.

– Jag började rannsaka mig själv på slottet och bestämde att jag skulle skilja mig när jag kom hem. Det var inte ett dåligt förhållande, men det fanns flera anledningar till varför jag tog beslutet. Jag insåg hur självisk och destruktiv jag varit och kände att jag inte ville fortsätta skada och såra honom. Och mig själv.

Men det blev tufft att stå kvar i beslutet när hon kom hem.

– Jag tog ganska snart ett återfall och gick tillbaka till missbruket av alkohol och droger.

Hon ångrar inte sin medverkan i programmet, snarare det motsatta.

– Nej verkligen inte, det fick mig att inse jättemycket saker, men det var jobbigt att se hur det faktisk var när jag kom hem igen. Det var en uppförsbacke innan jag kom igång, jag blev sjukskriven, det var kaos de första månaderna. Det har varit tufft sen programmet började sändas och jag är chockad över folks reaktioner och hur jag framstår i tv.

Vad var det för reaktioner?

– Jag tycker att det har varit mycket positivt men det har varit en hel del negativt med, saker och ting förstoras upp, kanske saker som jag har gjort och saker som andra har gjort mot mig, men att det de har gjort mot mig inte syns, så ser det bara ut som att jag är en skitstövel.

Men även om tiden efter programmet stundom varit motig och det varit tungt så har det funnit ljusglimtar med, och idag ser Zandra framåt och hon ser även världen med nya ögon.

– Jag är glad att jag har fått vara med i Biggest loser, det rörde upp hur mycket som helst i mig och jag tycker att det är roligt att möta människor igen, innan försökte jag undvika det. Så jag gör roliga saker hela tiden och jag är nyfiken på livet nu och vill testa allting. Det är som att jag har skalat av lager och lager av mig själv för att komma till kärnan och nu är jag ganska nära och det gör att jag blir lite sårbar, men det är coolt. Det är en helt annat version av mig själv än vad jag har varit med om tidigare.

Vad väger du nu?

– Typ 85,5 kilo tror jag.

Och vad är ditt mål?

– Min målvikt är 70 kilo tror jag.

Har du några tips till någon som vill gå ner i vikt?

– Jag tror disciplin är det absolut viktigaste, säg att du tränar tre gånger i veckan på gymmet och tränar en timme, men sen sitter du hemma och sitter still och äter mackor, då har du iallafall inte vunnit någonting. Regelbundenhet i mat är viktigt, och att man äter, kosten är det absolut viktigaste.

Är du singel i dag?

– Det vill jag inte svara på, säger hon och skrattar.

FAKTA

Zandras viktresa:

När hon gick in i programmet: 124,6 kg

Sista vägningen: 88,3 kg

Skillnad: – 36,3 kg


”Kanske äter lite onyttigt ibland”

Dan.
Dan.Foto: TV4

Dan Ahnelöv

Efter programmet har det varit fullt upp för Dan och nu till sommaren är det mycket som ska göras, både med födelsedagar och studentfirande. Och även för honom som för många andra var tiden inne i Biggest loser någonting han kände att han var tvungen att ta sig igenom.

– Det har påverkat mig positivt, det var någonting man behövde, det var en förändring, en förändring till det bättre. Man behövde komma igång och att komma över tröskeln, man vet ju vad som behöver göras men man kommer inte dit.

Efter tiden i i programmet har Dan nu börjat att ta det lite lugnt med vikten, och kan iband unna sig någonting speciellt när lusten faller på, och det är ingeting han ser som något problem.

”Tar någon öl då och då”

– Jag har ju börjat att leva lite gott igen, men det är ingenting som jag mår dåligt över, jag äter ju fortfarande efter det vi lärde oss på slottet, men däremot kanske jag äter ju lite onyttigt ibland och tar någon öl då och då, men jag fortsätter att träna och jag mår bra.

Efter sista invägningen i programmet så har han nu gått upp fem till tio kilo, det är delvis vätska som kommit tillbaka till kroppen samt ett trasigt knä har satt sina spår, men nu är han fast besluten att nå sitt drömmål.

– Jag skulle hemskt gärna vilja nå min drömvikt innan året är slut och det är 80 kilo, och det ser jag inte som någon omöjlighet, jag hade ju problem med mitt knä efter att jag kom hem, så det sinkade mig rätt mycket, men det är historia nu, nu kan man inte skylla på det längre utan nu är det bara att köra på.

Har du några tips till någon som vill gå ner i vikt?

– Ja det har jag, om man inte klarar det på egen hand ska man söka hjälp, antingen av vänner eller av en dietist, för det är ju kunskap det hänger på och att man är medveten om hur man ska äta och hur man ska träna. Min dotter tömde min kyl och frys, så när jag kom hem var det tomt med onyttiga saker. Sen är det ut och promenera, bara man rör sig, promenad är jättebra, det är inte bara att man går ner i vikt utan det är så mycket annat positivt som händer med en när man är ute och går.

FAKTA

Dans viktresa:

När han gick in i programmet: 141,3 kg

Sista vägningen: 106,6 kg

Skillnad: – 34,7 kg


Gick ned en tredjedel av sig själv – på egen hand

Zandra Spångberg

Zandra blev den deltagare utanför finalen som var den som procentuellt gick ned mest av alla deltagare i vikt. Och mycket av motivationen till allt slit fick hon från sin son, som förtjänade att växa upp tillsammans med en frisk mamma. Det har dock inte alltid varit lätt och ibland har frestelserna lockat, och vissa saker har varit svårare än andra.

– Gud, att hålla motivationen uppe, man har ju inte samma push hemma på det sättet, man har ju stöttningen men inte den där sjäjvpushen, säger hon i programmet.

Men likt så många av de andra deltagarna känner hon att det har varit värt det, även om resan varit långt och tuff.

− Jag är så tacksam för det här, det har verkligen förändrat hela mig. Det fysiska går inte att hämföra med det psykiska, det var så tufft, men det är därför jag har gått igenom det här, för att bli en piggare och bättre mamma.

Nöjesbladet har sökt Zandra Spångberg.

FAKTA

Zandras viktresa:

När hon gick in i programmet: 129,4 kg

Sista vägningen: 85,8 kg

Skillnad: – 43,6 kg


”Det är ju ett missbruk”

Jennie Hansson

Jennie Hansson håller fortfarande igång och jobbar stadigt med vikten, det går upp och det går ner, och just nu är det en nedgång, någonting hon är väldigt glad över.

– Det går bra, jag hade sett framför mig att jag skulle stå där på finalen och vara helt klar att ha stenkoll och känna att ”nu behöver jag inte att göra mer utan det är bara att glida vidare”, men det fungerar ju inte riktigt så i verkliga livet. Det är ju ett missbruk som vi alla har i grund och botten.

Och även om tiden på slottet var kämpig och stundtals väldigt tuff, är det ändå någonting hon blickar tillbaka på och saknar.

– De sa när vi kom till slottet att när ni kommer härifrån och det har gått en tid kommer ni sakna det och vilja komma tillbaka och jag tänkte “inte en chans”, men man gör faktiskt det och man tänker på helt nya sätt, jag ångrar det inte ett dugg.

Målvikten för Jennie är 80 kilo, men vad hon väger nu det vill hon inte svara på, och nu tränar hon för en annan sak – sin drömresa.

– Nu håller jag på och tränar inför att åka iväg på min drömresa i december, det är mitt nästa mål, då ska jag åka till New York, Miami och Bahamas. Det ska bli jätteroligt.

Har du några tips för någon som vill gå ner i vikt?

– Våga att be om hjälp, det är skämmigt och jag förstår folk som tycker att det är skämmigt att be om hjälp och säga att de har problem med maten. Sen ska alla vara så perfekta hela tiden, det ser man ju på Instagram och Facebook, alla lägger upp förvandlingsbilder och man ska se ut på ett visst sätt så är det bra. Skit i det sättet och gör på ditt eget sätt som fungerar för dig och våga be om hjälp.

FAKTA

Jennies viktresa:

När hon gick in i programmet: 151,7 kg

Sista vägningen: 118,9 kg

Skillnad: – 32,8 kg