TV4:s krisplan: Bevakar bönderna dygnet runt

1 av 2 | Foto: Carolina Byrmo / AFTONBLADET / 85440
Linda Lindorff.

avLinn Elmervik

NÖJE

De nya bönderna får inte lämna slottet utan vakter.

TV4:s krisplan för ”Bonde söker fru” inkluderar bevakning nästan dygnet runt.

– Under inspelningsdagarna på slottet kommer de inte att åka i väg själva, säger Linda Lindorff.

Nattliga kärleksmöten och hemliga kontaktförsök ska få ett slut. TV4 tar i med hårdhandskarna inför den nya säsongen av ”Bonde söker fru”.

Sedan tidigare är det känt att kanalen håller böndernas efternamn hemliga för att de ska bli svårare att hitta i sociala medier och att nattvakter kommer att patrullera på Sundbyholms slott. Allt för att deltagarna inte ska hitta kärleken själva och hoppa av programmet innan inspelningarna hunnit börja.

Nu meddelar produktionen att ”kärleksväktarna” kommer att bevaka deltagarna även på dagtid. Vakterna följer med bönderna så fort de lämnar slottet.

– Det är inte så att vi har bodyguards som ska se till att bönderna inte får göra någonting själva, men under inspelningsdagarna på slottet kommer de inte att åka i väg själva utan någon deltagaransvarig. De kommer att ha folk med sig, säger programledaren Linda Lindorff.

Får inte umgås själva

Dagtid ska bönderna inte umgås utan ett förkläde.

– De får absolut träffa varandra, men de kommer inte ha så mycket tid på tu man hand. De kommer att träffas i grupp med deltagaransvariga. De får umgås, men helst inte gå undan och nattetid låsa in sig på rummen och kuckelura utan att vi vet om det.

Samtidigt betonar Linda Lindorff att produktionen inte misstror bönderna.

– Det är inte för att vi inte litar på dem, utan bara för att vi vill se vad som händer och när det händer och händer det något oförutsett så har vi någon på plats som vet det. Vi vill inte på nåt vis förhindra kärleken, vi vill bara se till att dejtandet sker under ordnade former.

Håller efternamnen hemliga

Det är inte den första krisåtgärden TV4 tagit till för att förhindra att bönderna hittar kärlek utanför programmet innan eller under inspelningarna. I mars berättade Linda Lindorff för Nöjesbladet varför produktionen bestämt sig för att hålla böndernas efternamn hemliga.

– Vi har ju märkt under de senaste åren att det har varit lite för mycket kontakt innan programmet. Tjejer som tar för sig lite tidigare och inte följer den struktur som vi önskar. Det är väl härligt att man tar initiativ men vi vill att det ska vara rättvist och att alla ska ha samma förutsättningar, sa hon.

Nästa säsong av ”Bonde söker fru” sänds på TV4 i höst.

Så gick det sen för våra favoritbönder 01:20
ARTIKELN HANDLAR OM