De vann Årets webbhumor – igen: ”Vill tacka alla Aftonbladet-läsare”

avMathilde Albinsson

NÖJE

Nu har de varsin statyett.

På ”Barncancergalan – Det svenska humorpriset” 2015 vann IJustWantToBeCool pris för Årets webbhumor samt Barnens pris.

I år vann de återigen Aftonbladets läsares hjärtan och röstades ännu en gång fram till Årets webbhumor.

– Det betyder att våra tittare fortfarande gillar det vi gör. Så det är ett tecken på att vi fortfarande inte är dinosaurier, säger Victor Beer.

1 av 2 | Foto: LASSE ALLARD
IJustWantToBeCool.

De sammanlagt tre statyetterna ska stå bredvid varandra på deras kontor, berättar IJustWantToBeCool. Ett kontor som de skaffade enkom för 2015 års prissamling, säger de skämtsamt till Nöjesbladet.

– Vi kommer ställa statyetten på vårt kontor, så att det blir så demokratiskt som möjligt. Innan vi hade ett kontor så blev det så mycket bråk om vem som skulle ha priserna. Joel ville inte lämna ifrån sig..., säger Emil Beer och blir avbruten av Joel Adolphson.

– Logistiken är omöjlig ibland, säger han urskuldande med en axelryckning.

– Jo visst, två och ett halvt dygn var var det, och vi försökte ju hämta dem. Men då hade du barrikerat ditt hem... Vi skaffade ju främst kontoret bara för att lösa det här problemet, säger Emil Beer med glimten i ögat.

”Betyder jättemycket”

Årets pris ser det som ett bevis på att de fortfarande ”är med i matchen”, bland alla nya stjärnskott på Youtube-himlen.

– Det betyder jättemycket att vinna priset. Det betyder ju att våra tittare fortfarande gillar det vi gör. Det är svårt att vara aktuell år efter år efter år. Vi har ju ändå hållit på nu i fem år och det är väldigt länge på Youtube. Så det är ett tecken på att vi fortfarande inte är dinosaurier, säger Victor Beer.

– Vi känner oss gamla i vårt sammanhang på Youtube, men i det här sammanhanget känner jag mig nyfödd, säger Joel Adolphson och syftar bland andra på idolerna Galenskaparna och After Shave – som dessutom förärades med hederspriset till Gösta Ekmans minne under kvällen.

Hur känns det att det är Aftonbladets läsare som har röstat fram er, och att det inte är ett jurypris?

– Det är ju ändå de som tittar. Vi gör ju humor för de som tittar, inte för någon jury. Att det ska vara ”rätt humor” eller ”akademisk humor”, säger Joel.

– Det fanns ju andra starka nominerade. Alla deras klipp är väldigt roliga och har stor fanbase. Man säger ju alltid, ”kul att vara här, kul att vara nominerad”, men man vill ju ändå vinna, säger Victor Beer.

Hur ska ni fira?

– Vi ska upp och filma fler sketcher i morgon bitti klockan 08.00, säger Emil Beer.

– Vi filmar ju våra sketcher i säsonger till vår Youtube-kanal, så nu ska vi filma 14 nya sketcher på tio dagar, säger Joel Adolphson.

Vad tar ni med er från kvällen?

– Det har varit supergripande att få se in i alla familjers liv. Det är ju hemskt såklart och vi hoppas att vi kan ge de barnen ett skratt precis som vi ger våra fans skratt, säger Joel Adolphson.

De erkänner att de föll ett par tårar under kvällen.

– Det är klart. Det är ju jobbigt att se allt det här. Men det är viktigt att få se att det här händer. Det är också fantastiskt att lyckas samla in så mycket pengar till Barncancerfonden och att man kan blanda upp ett så pass tungt ämne med humor, säger Joel Adolphson.