Matlagning med stjärnglans

Läs Jenny Seths musikkrönika

Snubblade över en fantastiskt maträtt som jag aldrig hört talas om på nätet häromdagen: The Luther burger. Som en vanlig cheeseburgare med bacon fast med två halvor donut där brödet brukar vara.  Enligt sägnen uppfunnen av soulsångaren Luther Vandross när han en hungrig natt botaniserade i ett halvtomt kylskåp. Vips föddes en livsfarlig, och såklart helt oemotståndlig, kolesterolbomb i paritet med Elvis-mackan.

Det är något speciellt med artister och mat. Jag älskar mat-tv med kändisar, som Neneh Cherrys brittiska serie ”Neneh and Andi – Dish it up” och före detta paret Dweezil Zappas och Lisa Loebs matresa genom USA. När Usher gör macaroni & cheese hos Martha Stewart är en annan favorit.

För den som är sugen på att äta som en indierockstjärna kom i våras kokboken ”I like food, food tastes good: In the kitchen with your favorite bands” där amerikanska musikjournalisten Kara Zuaro samlat recept från sina favoritband. Bland annat en vildsvinsragu a la Violent Femmes och They Might Be Giants lantisversion på drinken Cosmopolitan: en Countrypolitan.

Mums!

Följ ämnen i artikeln