Morotssoppa med ingefära – solgul goding

3,3 (40 röster)
Foto: Thinkstock
Härligt gul morotssoppa med sting av ingefära.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Morotssoppans härligt gula färg sätter fart på aptiten. Den lena soppan får ett extra sting av ingefära – och om du vill – lite chili.

Morotssoppa med ingefära

Portioner: 4 Förberedelsetid:10 minuter Tillagningstid: 20 minuter

Ingredienser

  • 500 g morötter

  • 1 bakpotatis

  • 1 gul lök

  • 2 msk riven, färsk ingefära

  • eventuellt 1 tsk hackad, röd chili

  • 1 msk olivolja

  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller utspädd fond)

  • 1 dl vispgrädde

  • salt och peppar

  • En skvätt gräddfil

  • En kvist persilja

Gör så här:

  1. Tvätta av morötterna men skala dem inte. Skala potatis, lök och ingefära. Skär grönsakerna i mindre bitar. Dela, kärna ur och hacka chilin om du vill ha lite hetta. Fräs alla grönsaker i en kastrull i olivoljan. Häll på buljongen och grädden. Låt koka tills morötter och potatis är mjuka, cirka 10 minuter. 

  2. Mixa soppan slät med stavmixer eller blender och smaka av med salt och peppar. Späd med vatten om soppan är för tjock.

  3. Häll upp i djup tallrik och droppa runt lite gräddfil, dekorera med ett blad persilja.

  4. Servera soppan med ett gott bröd.

ARTIKELN HANDLAR OM

Soppa

Recept