Stekt sill med potatismos, lingon och brynt smör

Av Nina Kindbro

(47)

Vad tycker du?

Stekt sill med potatismos, lingon och brynt smör

Stekt sill är en riktig superklassiker. Servera nystekt med potatispuré, brynt smör och lingon – det blir fantastiskt gott. Recept ur Tareq Taylors kokbok ”Favoriter”.

Klassisk stekt sill med mos och lingon är så gott.

Ingredienser

  • 1 kgFärsk Sillfilé, utan ryggfena
  • 600 gpotatis, mjölig sort
  • 2 dlCrème fraiche
  • 1 citron, det rivna skalet
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 1 dlpersilja, färsk, grovhackad
  • Salt
  • Smör , brynt
  • rårörda lingon

Till panering

  • 2 dlRågmjöl
  • 2 dlskorpmjöl
  • Salt
  • 100 gsmör
  • 1 dlSolrosolja

rårörda lingon

  • 225 gLingon
  • 100 gströsocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Stekt sill med potatismos, lingon och brynt smör

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.

Ämnen