Middagstips

Foto: ÅRETS KOCK
Grön burrata med sting.

Grön burrata med sting

4,4 (7 röster)

Här bjuder Årets kock-finalisten Louise Johansson på en grön burrata med sting. Hettan av jalapeño och citrus från citron passar perfekt med ett glas veteöl, tipsar hon.
– Det blir en fin balans mellan mat och öl.

Grön burrata med sting

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 burrataostar, gärna ekologisk
  • 0.7 stjälkselleri, gärna med bladen kvar
  • 2 msk torkade rostade korianderfrön
  • 0.5 citron
  • flingsalt
  • Dressing

  • 1 kruka basilika
  • 1 jalapeños, hackade med kärnor
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1.5 dl olivolja
  • 0.3 stjälkselleri, ståndet, finhackad
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 0.5 tsk honung
  • salt

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM
LÄS OCKSÅ