Fredrik Nylén

Av Fredrik Nylén

Lyxiga saffransbullar med mandelmassa

Av Fredrik Nylén

(429)

Vad tycker du?

Lyxiga saffransbullar med mandelmassa

Lyxa till saffransbullarna med en fyllning av mandelmassa och toppa med mandelflagor och pärlsocker.
– De här blir underbart saftiga, säger Fredrik Nylén.
Recept ur Fredrik Nyléns bok ”Baka till jul”.

Saffransbullar fyllda med mandelmassa blir saftiga och goda.

Ingredienser

  • 5 dlmjölk
  • 50 gjäst
  • 1 gSaffran
  • 1 tskströsocker
  • 200 gSmör , rumsvarmt
  • 1 tskSalt
  • 2 dlströsocker
  • 14 dlVetemjöl

Fyllning

  • 200 gMandelmassa
  • 100 gSmör , rumsvarmt
  • 2 mskströsocker
  • 2 tskVaniljsocker

Pensling och dekoration

  • 1 ägg
  • 1 dlflagad mandel
  • 1 dlpärlsocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lyxiga saffransbullar med mandelmassa

Fredrik Nylén

Fredrik Nylén

Fredrik Nylén kan det där med bakning. Redan 2013 var han med i “Hela Sverige bakar”, i dag skriver han kokböcker, är fotograf och driver den framgångsrika bloggen Fredriks fika hemma från köket i Hofors. Fredrik är utbildad kock och här på Godare delar han med sig av recept på knapriga småkakor, doftande bröd och smarriga desserter.

Visa 23 recept