Foto: Thinkstock
Strykande åtgång på saffransbullar med vaniljkräm.

Saffransbullar med vanilj – ljuvliga smaker

5 (1 röst)

Variera lussebullarna med de här härliga saffransbullarna fyllda med lenaste vaniljkräm. Med kvarg i degen blir de saftigare och lite knaprigt pärlsocker blir pricken över i.

När doften av saffran och vanilj sprider sig ja då är det jul. Lussebullar är gott men det är kul att prova lite fler varianter. Här är en riktigt saftig saffransbulle fylld med vaniljkräm. Perfekt till Luciavakan eller julfikat.

En portion blir cirka 45 bullar.

Saffransbullar med vanilj

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 50 g jäst, färsk
  • 150 g margarin eller smör
  • 1 g saffran
  • 1.5 dl strösocker
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kvarg, 10 %
  • 0.5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 17 dl vetemjöl, 15-17 dl motsvarar 900-1020 g
  • Fyllning

  • 200 g margarin eller smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Pensling

  • ägg
  • pärlsocker

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Julmat

Recept

Bakning