Älggryta med kantareller

Av Godare

(62)

Vad tycker du?

Älggryta med kantareller

Den här grytan är fylld med skogens läckerheter. Kantareller, lingon, enbär och rött vin ger ljuvlig smak till det möra älgköttet.

Recept ur ”Köttälskarens nästan vegetariska kokbok” av Eva och Matts Hildén.

Älggryta med kantareller

Ingredienser

  • 700 gÄlgstek
  • 350 gKantareller, färska
  • 2 mskVetemjöl
  • 2 lökar, gula
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dlRött vin
  • 7 dlVatten
  • 2 mskViltfond
  • 3 lagerblad
  • 4 enbär
  • 2 msksvartvinbärsgelé
  • 1 tskTimjan
  • 1 tskRosmarin
  • 1 dlLingon
  • 1 tskSoja, kinesisk
  • 0,5 tskSalt
  • svartpeppar, nymald
  • Smör , till stekning
  • Pressad potatis

Till servering

  • sockerärter, lättkokta
  • lite hackad färsk persilja, eller salvia

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Älggryta med kantareller

Ämnen