Baka med äpplen – våra favoritrecept

Fira äpplets dag den 25 september

Publisert:
Äppelrospaj, äppelkaka med crunch och äppelkladdkaka.

Fira äpplets dag den 25 september med en god paj, kaka eller vackra äppelrosor!

Här är våra absoluta favoritrecept med äpplen – lättbakade och perfekta till helgens fika.

Äppelpaj, äppelkaka, äppelrosor, äppelkladdkaka och kanelbulleäppelpaj. Det finns så många läckra recept med äpplen i att det kan vara svårt att välja.

Här hittar du flera goda recept och inspiration till vad du ska göra med höstens alla äpplen.

Världens godaste äppelkaka
(183)

Världens godaste äppelkaka

Äppelkaka recept med kanel, vanilj och äpplen i en oslagbar kombination. Ät den med vaniljsås, glass eller grädde.

Äppelkaka med vaniljglass
Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg
(640)

Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg

Äppelpaj med flingsalt – sältan tar äppelpajen till en helt ny nivå. Det här är den absolut godaste äppelpajen vi har provat. Det är viktigt att använda just flingsalt med måtten i receptet. Baka, servera och njut.

Äppelpaj med flingsalt
Äppelrospaj – imponera med sötaste pajen
(73)

Äppelrospaj – imponera med sötaste pajen

Är den inte söt så säg? Både till utseende och smak. Lite pilligt är det, men värt mödan för att få en så vacker äppelpaj. Och helt perfekt behöver det inte bli för att imponera på gästerna.

Paj med äppelrosor.
Äppelkaka med knaprig topping
(199)

Äppelkaka med knaprig topping

Äppelkaka med knaprig topping extra allt – toppa äppelkakan med smuldeg, det blir otroligt gott.

Äppelkaka med crunch på toppen.
Äppelkladdkaka med vit choklad
(734)

Äppelkladdkaka med vit choklad

Med rivet äpple och smält vit choklad i smeten blir den här kladdkakan helt gudomligt god. Recept ur Lena Söderströms kokbok Cheesecakes och kladdkakor.

Läcker äppelkladdkaka
Kanelbulleäppelpaj
(146)

Kanelbulleäpp­elpaj

Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg
(640)

Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg

Kanelbulleäppelpaj, gott så det ryker.
Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.