Vegansk plockmat med rotselleri med champinjonpastej

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Vegansk plockmat med rotselleri med champinjonpastej

Bakad rotselleri – så gott! Här är en rätt som passar alla – vegetarianer, veganer, gluten- och laktosintoleranta och alla andra som gillar riktigt goda smårätter. Perfekt plockmat eller bufférätt.

Champinjonpastej som topping på bakad rotselleri.

Ingredienser

  • 0,5 rotselleri, liten
  • 2 mskOlivolja
  • Salt och svartpeppar

Champinjonpastej

  • 1 Gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 250 gkastanjechampinjoner, eller vanliga champinjoner (13 st/250g)
  • 1 dlRapsolja
  • 1,5 tskBalsamvinäger
  • 1,5 dlkokta kikärtor

Garnering

  • 1 dlpistage- eller pinjenötter
  • 1 krukakörvel
  • tandpetare, valfritt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vegansk plockmat med rotselleri med champinjonpastej

Läs vidare