Foto: OksanaKiian / iStockphoto
Rödbetshummus

Rödbetshummus

4,3 (3 röster)

Rödbetshummusen får en otroligt härlig färg och passar perfekt att dippa grönsaker eller bröd i och är perfekt att ha på ett buffébord.

Tips! Spola kikärtorna i vatten och pilla bort skalet, det gör hummusen krämigare. Du kan också tillsätta en matsked turkisk yoghurt för en extra len röra.

Rödbetshummus

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 kokta rödbetor
  • 400 g kikärtor
  • 1 dl turkisk yoghurt, ricotta eller getost
  • 4 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 2 msk citron, pressad saft
  • salt och peppar
  • Till garnering

  • nötter, yoghurt och örter

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM