Kikärtsbiffar med rödbetssallad och pestopotatis

3 (1 röst)

Kikärtsbiffar med rödbetssallad och pestopotatis – lite som falafel i smaken. Den som vill kryddar med spiskummin och persilja och serverar i pitabröd tillsammans med grönsaker.

Kikärtsbiffar med rödbetssallad och pestopotatis

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Pestopotatis

  • 1 kg potatis
  • 100 g pesto
  • Kikärtsbiffar

  • 2 burkar kikärtor, ca 6 dl kokta
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 dl lättmjölk
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk citronsaft
  • 1.5 tsk salt
  • peppar
  • 2 msk rapsolja, till stekning
  • Rödbetssallad

  • 2 rödbetor, ca 200 g skalad vikt
  • 0.3 rotselleri, ca 200 g skalad vikt
  • 2 äpplen
  • Dressing

  • 1.5 dl naturell yoghurt, 0.5% fett
  • 1 msk majonnäs, 80% fett
  • 0.5 tsk socker
  • 2 tsk citronsaft
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept