Foto: RichC86 / iStockphoto
Pad thai – recept på thailändsk rätt med risnudlar

Pad thai – enkel wokrätt med risnudlar

5 (3 röster)

Så lyckas du med pad thai hemma

Pad Thai är en supergod thailändsk maträtt med risnudlar och ägg som bas. Testa att göra din egen – det blir jättegott. Gör nudlarna med kyckling, räkor eller tofu.

Pad Thai

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 300 g breda risnudlar
  • 2 kycklingfilé, eller ca 10 st tigerräkor/kycklingfilé, eller 150 g fast tofu/kycklingfilé
  • 3 ägg
  • 3.5 salladslök
  • 1 morot, stor
  • 150 g böngroddar
  • 3 msk torkade räkor, finns i asiatiska livsmedelsbutiker, kan uteslutas
  • 4.5 msk jordnötter, finhackat
  • neutral olja, till stekning
  • Sås

  • 0.5 dl soja, japansk
  • 2 msk tamarindpuré
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk socker
  • 1 dl vatten
  • Till servering

  • lime
  • koriander
  • jordnötter

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM