Foto: Thinkstock
Chana masala – indisk kikärtsgryta.

Kikärtsgryta – chana masala

3,3 (18 röster)

Chana masala – indisk kikärtsgryta. Ingefära, chili och vitlök sätter sprätt på smaklökarna i den här kryddiga indiska grytan med kikärter. Servera med nybakat naanbröd och ett gott ris.

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 tsk spiskummin, hel
  • 1 lök, gul
  • 4 potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili, grön
  • 5 cm ingefära, färsk
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja, malen
  • 1 burk plommontomater
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 1 kruka koriander
  • 400 g kikärter
  • salt
  • olja, till stekning
  • citronklyftor, till servering

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Indisk mat