ÄNTLIGEN VARDAG! PRESENTERAS AV

Tortellini med tomatsås och pesto

Foto: Victority / iStockphoto
Tortellini med tomatsås och pesto.

Tortellini med tomatsås och pesto är både gott och snabblagat.
Gör gärna egen pesto om du har några minuter över, men det går även bra med köpt om du har bråttom.
Servera med nymalen svartpeppar och rikligt med parmesan.

Tortellini med tomatsås och pesto

Portioner: 4 Tid: 30 min

Ingredienser:

  • 500 g färsk tortellini

tomatsås:

  • 1 liten gul lök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 burk krossade tomater

  • 1 msk tomatpuré

  • 1 tsk torkad oregano

  • 1 tsk torkad timjan

  • 1 tsk socker

  • 1 tsk chiliflakes

  • rivet skal från en citron

  • salt och peppar

pesto:

  • 2 krukor basilika

  • 1 dl riven parmesan

  • 1 dl pinjenötter

  • 1,5 dl olivolja

  • 1 msk citronjuice

  • salt och peppar

till servering:

  • parmesan

  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Börja med tomatsåsen: Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt de torkade kryddorna, socker, och tomatpurén och låt fräsa ytterligare cirka tre minuter. Häll i de krossade tomaterna och rivet citronskal. Låt puttra på låg värme. Smaka av med salt och peppar.

  2. Plocka basilikan och mixa alla ingredienser till peston. Smaka av med salt och peppar.

  3. Koka upp vatten och lägg i tortellinin. Låt pastan koka någon minut kortare än vad som står på förpackningen, den ska vara al dente.

  4. Häll av pastan och lägg tillbaka den i kastrullen. Häll över tomatsåsen och blanda. Klicka över pesto. Servera med nymalen peppar och parmesan.

ARTIKELN HANDLAR OM