Tareq Taylor

Av Tareq Taylor

Tareq Taylor: Lax på tre goda sätt

Av Tareq Taylor

(13)

Vad tycker du?

Tareq Taylor: Lax på tre goda sätt

Teriyakilax blir extra god om du blandar picklade böngroddarna med lite wakame-alger. Vill du göra det ännu enklare, ugnsbaka då en hel laxsida med skinnet kvar, säger Tareq Taylor.

Recept ur boken ”Mat på en plåt”.

Lax på spett  med picklade grönsaker

Ingredienser

  • 600 glaxfilé, utan skinn
  • Koriander, eller någon annan ört till garnering

Smaksättningar

  • 1 msktandoorikrydda
  • 2 mskMatyoghurt 8%
  • 2 dlTeriyakisås
  • 1 tskrostade sesamfrön
  • 4 tskdukkha

picklad gurka

  • 1 gurka
  • 1 tskfint salt
  • 0,5 morot
  • 0,6 dlRisvinäger, eller vitvinsvinäger
  • 0,6 dlströsocker

picklade böngroddar

  • 0,5 lBöngroddar, färska
  • 0,5 tskSalt
  • 2 tskrostade sesamfrön
  • 1 tskSesamolja
  • 0,5 vitlöksklyfta, riven
  • 1 Salladslök, tunt skivad
  • 1 mskgräslök, fint skuren

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tareq Taylor: Lax på tre goda sätt

Tareq Taylor

Tareq Taylor

Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.

Visa 39 recept

Ämnen