Middagstips

Foto: Karoline Jönsson
Koreansk pannkaka

Koreansk pannkaka

2,8 (30 röster)

Koreansk pannkaka – De här pannkakorna påminner lite om okonomiyaki men är betydligt tunnare. Traditionsenligt äts de skurna i bitar med en dippsås men servera dem gärna som en wrap eller crêpe. Recept ur Värmande vego av Karoline Jönsson.

Koreansk pannkaka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 msk misopasta, ljus
  • 4 dl vatten
  • 1.5 dl purjolök, hackad
  • 1 dl kimchi, eller surkål
  • rapsolja, varmpressad till stekning
  • Dippsås

  • 1 schalottenlök, liten
  • 0.3 chili
  • 0.5 dl tamari
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk sesamfrön

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

LÄS OCKSÅ