Foto: Eva Hildén
Äppelkladdkaka

Äppelkladdkaka – med vit choklad

3,9 (235 röster)

Äppelkladdkaka – med rivet äpple och smält vit choklad i smeten blir den här kladdkakan helt gudomligt god. Recept ur Lena Söderströms nya kokbok Cheesecakes och kladdkakor.

Äppelkladdkaka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 1 msk citronjuice, färskpressad
  • 200 g smör
  • 200 g vita chokladknappar, eller hackad vit choklad
  • 4.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3.8 dl vetemjöl
  • Garnering

  • 3 äpplen
  • 2 msk smör
  • florsocker

Gör så här

avNina Kindbro

Recept ur Lena Söderströms, Cheesecakes och kladdkakor, Semic.

Här är fler recept ur boken

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Bakning

Efterrätt