Vegetarisk senapssill gjord på aubergine

Av Godare

(27)

Vad tycker du?

Vegetarisk senapssill gjord på aubergine

Att göra egen vegetarisk sill av aubergine är fantastiskt enkelt och bra. Konsistensen blir förvånansvärt lik de där små sillfilé-bitarna som används i inlagd sill.

Recept från bloggen ”Jävligt Gott” av Gustav Johansson.

Senapssill av aubergine.

Ingredienser

  • 0,5 Aubergine, stor
  • 0,5 rödlök

Lagen

  • 1,25 dlVatten
  • 0,5 dlÄttiksprit 12%
  • 0,75 dlSocker
  • 3 kryddpepparkorn, grovt krossade
  • 1 lagerblad
  • 3 kryddnejlikor

Senapssåsen

  • 1 dlRapsolja
  • 3 mskSkånsk senap
  • 2 mskSocker
  • 2 mskrödvinsvinäger, vitvinsvinäger fungerar också
  • 1 dlDill, hackad
  • Vitpeppar
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vegetarisk senapssill gjord på aubergine