Extra krämig pasta med portobellosvamp

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Extra krämig pasta med portobellosvamp

Pasta portabello – smarrig vegetarisk pastarätt serverad med ett perfekt pocherat ägg som gör rätten extra krämig. Recept från Mästerkocken Daniel Lakatosz bok ”Daniels matresa”. Vill du göra middagen extra speciell kan du göra egen pasta.

Pasta med portabellosvamp.

Ingredienser

Svampsås

  • 1 Gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 portobellosvampar
  • 2 mskOlivolja
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 dlCrème fraiche
  • 4 kvistarfärsk timjan
  • 2 mskKycklingfond, eller grönsaksfond (koncentrerad)
  • 0,5 citron, juicen

Pocherat ägg

  • 4 mskÄttiksprit, 12 %
  • 4 ägg
  • 1 lVatten
  • 1 tskSalt

Övrigt

  • 2 dlriven parmesan
  • 2 mskrivet citronskal
  • Salt och svartpeppar
  • färsk timjan

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Extra krämig pasta med portobellosvamp