Ingredienser
Vetedeg
- 30 gJäst, för söta degar
- 200 gmjölk, 1 dl/400g
- 480 gVetemjöl, 1 dl/60 g
- 55 gägg, ca ett ägg/55 g
- 3 gSalt, 1 tsk/6 g
- 5 gKardemumma malen, 1 msk/5 g
- 100 gSmör, rumstempererat
- 90 gströsocker, 1 dl/90 g
Fyllning
- 150 gfarinsocker
- 100 gSmör
- 2,5 mskKanel
Mandelfyllning
- 500 gMandelmassa
- 50 gMandelmjöl, 1 dl/50 g
- 50 gMandel hackad, 1 dl/100 g
- 5 gKardemumma, 1 msk/5 g
- 20 gVaniljsocker, 1 msk/ 8 g
- 90 gFlorsocker
- 150 gmjölk, 1 dl/100 g
Servering
- 1 lvispgrädde