Roy Fares om sin kanelbullesemla: ”Det här är riktigt gott”

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Roy Fares om sin kanelbullesemla: ”Det här är riktigt gott”

Kanelbullar i all ära, men ibland kan de kännas lite torra. Då kan man göra som Roy Fares, omvandla bullen till en semla med grädde och mandelmassa i mitten.

Kanel, mandelmassa och grädde, det kan inte gå fel.

Ingredienser

Vetedeg

  • 30 gJäst, för söta degar
  • 200 gmjölk, 1 dl/400g
  • 480 gVetemjöl, 1 dl/60 g
  • 55 gägg, ca ett ägg/55 g
  • 3 gSalt, 1 tsk/6 g
  • 5 gKardemumma malen, 1 msk/5 g
  • 100 gSmör, rumstempererat
  • 90 gströsocker, 1 dl/90 g

Fyllning

  • 150 gfarinsocker
  • 100 gSmör
  • 2,5 mskKanel

Mandelfyllning

  • 500 gMandelmassa
  • 50 gMandelmjöl, 1 dl/50 g
  • 50 gMandel hackad, 1 dl/100 g
  • 5 gKardemumma, 1 msk/5 g
  • 20 gVaniljsocker, 1 msk/ 8 g
  • 90 gFlorsocker
  • 150 gmjölk, 1 dl/100 g

Servering

  • 1 lvispgrädde

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Roy Fares om sin kanelbullesemla: ”Det här är riktigt gott”