ÄNTLIGEN VARDAG! PRESENTERAS AV

Enkelt, gott och vegetariskt för hela familjen

avAftonbladet

Vegetarisk gryta – linsgrytan är en riktig klassiker och går att variera i det oändliga. Det här snabba receptet mättar både hungriga småbarn och tränande tonåringar.

Vegetarisk morot- och linsgryta med paprika- och chilicreme fraiche

Antal: 4 portioner Tid: 30 min

Ingredienser:

  • 300 g morot

  • 1 gul lök

  • 400 g krossade tomater

  • 1 dl vatten

  • 1 lime

  • 1 msk finriven ingefära

  • 1 dl torkade linser

  • salt

Till servering:

  • 2 dl paprika- och chili-crème fraiche

  • lite fina salladsblad

  • färsk koriander

  • tortillabröd alt kokt bulgur eller basmatiris

Gör så här:

  1. Tvätta morötterna och skär dem i bitar om ca 2 cm. Skala och klyfta löken. Lägg grönsakerna i en kastrull tillsammans med krossade tomater och vatten.

  2. Finriv det yttersta skalet från limen och pressa juicen. Tillsätt skalet och juicen samt ingefäran ner i kastrullen. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter och tillsätt därefter linserna. Koka i ytterligare ca 10 minuter tills linserna är mjuka. Späd med vatten om det behövs och smaka av med salt. 

  3. Servera grytan med paprika- och-chili-crème fraichen, lite färsk koriander samt tortillabröd, bulgur el basmatiris.

ARTIKELN HANDLAR OM