Påskpajer – både gott och enkelt

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Påskpajer – både gott och enkelt

Påskpajer – de här fina pajerna kommer från Italien och bakas traditionellt
till påsk. Löskoka äggen innan du lägger dem i pajen, så behåller de sin perfekta form. Recept ur Lena Söderströms kokbok Pajer.

Påskpajer

Ingredienser

  • 5 dlVetemjöl
  • 200 gsmör, kylskåpskallt
  • 1 dliskallt vatten, eller
  • 1 ägg, + vatten

Fyllning

  • 3 ägg
  • 2 knippesalladslök
  • 2 mskOlivolja
  • 200 gbabyspenat
  • Salt och peppar
  • 1 paketbacon

Äggsmet

  • 500 gRicotta
  • 150 gRiven ost
  • 2 dlriven parmesanost
  • 4 ägg
  • 3 dlgrädde
  • 1 tskSalt
  • 1 krmSvartpeppar
  • 3 mskbasilika, hackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Påskpajer – både gott och enkelt