Foto: Ulrika Ekblom
Wok med brysselkål, svamp och jordärtskocka.

Wok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

3,1 (7 röster)

Wok – härlig och smakrik wok med brysselkål, svamp och jordärtskocka. Recept ur Food pharmacys kokbok ”Näringsjägaren”, Bonnier fakta, av Lina Nertby och Mia Clase.

Wok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 dl durra
  • 500 g brysselkål
  • 300 g svamp, t ex kantareller eller champinjoner
  • 250 g jordärtskockor
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • persilja, till garnering
  • Ärtröra

  • 500 g ärter, gröna frysta, tinade
  • 100 g spenat, färsk
  • 1 kruka koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini (sesampasta), gärna ljus
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar, nymalen

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM