Ingredienser
- 200 gkokt potatis, King Edward
- 175 gVetemjöl, cirka
- 1 mskOlivolja
- Salt
Picklad svamp
- 100 gSkogssvamp
Lag till svampen
- 0,5 dlÄttiksprit 12%
- 0,5 dlSocker
- 1 dlVatten
Grillad gräddfil
- 1 dlgräddfil
- 2 dlRapsolja
- 4 bitargrillkol
- Salt
Kronärtskocka
- 1 Kronärtskocka
Till servering
- 2 dlHasselnötter
- 1 askkryddkrasse
- 1 dllagrad ost, typ grevé eller svecia
- 5 skivortorkad karljohansvamp, ungefär
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.