Drip cake med saltkola och karamelliserade popcorn
Här bjuder Andréa Brändström från Hela Sverige bakar på sitt recept för en riktigt maffig ”layer cake”. En underbar kombination av saftiga chokladbottnar, saltkolasås, marängsmörkräm och karamelliserade popcorn.
Ingredienser
Tårtbottnar
- 330 gVetemjöl
- 120 gkakao
- 400 gSocker
- 1 mskVaniljsocker
- 2 tskBakpulver
- 2 tskBikarbonat
- 1,5 tskSalt
- 3 ägg
- 350 gmjölk
- 180 gsolrosolja
- 300 gKaffe, eller hett vatten
Saltkolasås
- 75 gGlykos
- 135 gStrösocker
- 150 ggrädde
- 1,5 mskflingsalt
- 40 gosaltat smör, rumstempererat
Karamelliserade popcorn
- 50 gpopcorn, saltade, helst kastrullpoppade
- 180 gStrösocker
- 50 gsmör, rumstempererat
- 2 mskhavssalt
Marängsmörkräm med vanilj
- 300 gÄggvita
- 400 gströsocker
- 3 mskVaniljsocker
- 0,5 tskSalt
- 750 gosaltat smör, rumstempererat
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Andréa Brändström
Andréa Brändström älskar att baka – allt från klassiska sockerbullar till fantastiskt detaljrika tårtor. Hon är bakkreatör, bakboksförfattare och vinnare av ”Hela Sverige bakar”. I programmet ”Festligare fika” bjuder hon på recept som passar både nybörjaren och den som vill utmana sig i sin bakning.
Visa 20 recept