Klassisk inlagd sill – veganskt recept

Av Godare

(20)

Vad tycker du?

Klassisk inlagd sill – veganskt recept

Det går precis lika bra att lägga in aubergine som sill. Det här är Gustav Johanssons grundrecept som du sedan kan använda som utgångspunkt för egna versioner.

Receptet ger en burk sill per portion.

Recept från kokboken ”Vegansk husmanskost”.

Glasmästarsill, senap eller currysill. Auberginesill kan läggas in precis som vanlig sill.

Ingredienser

  • 1 Aubergine
  • Salt
  • 1 rödlök
  • 0,5 dlfärsk dill

Lag

  • 2,5 dlVatten
  • 1 dlÄttiksprit, 12 %
  • 1,5 dlströsocker
  • 5 kryddpepparkorn, grovt krossade
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddnejlikor

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Klassisk inlagd sill – veganskt recept