Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm

Starkt, gott och mättande. Servera tempehn med fräsch tabbouleh och smakrik bönkräm.

Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).

Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm.

Ingredienser

  • 400 gTempeh
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 mskKummin, ej spiskummin
  • 1 mskrökt paprikapulver
  • 1 mskOregano, torkad
  • 1 mskJapansk soja
  • 1 mskRapsolja
  • svartpeppar, rikligt

Grönkålstabbouleh

  • 4 dlmathavre
  • 1,5 mskGrönsaksfond
  • 3 tomater
  • 150 gsockerärter
  • 1 krukaMynta
  • 200 ggrönkål, färsk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1,5 mskOlivolja
  • 1,5 citron, pressade saften
  • Salt och svartpeppar

Bönkräm

  • 380 gcannellinibönor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tskOlivolja
  • 1 tskSpiskummin
  • 1 tskrökt paprikapulver
  • 0,5 citron, pressade saften
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm