Sesambollar med kycklingfärs
Sesambollar med kycklingfärs. Blanda mixade bönor med kycklingfärsen och hylla sesamfröet på alla upptänkliga sätt. Recept ur ”Köttälskarens nästan vegetariska kokbok” av Eva och Matts Hildén, Mondial förlag.
Sesambollar med kycklingfärs
Ingredienser
- 250 g kycklingfärs
- 380 g stora vita bönor
- 1 röd chili
- 1 vitlöksklyfta
- 0.5 dl riven ost, lagrad
- 1 ägg
- 1 msk sesamfrö, rostade
- 2 msk fisksås
- 0.5 dl mynta, finhackad
- 0.5 dl koriander, finhackad
- 400 g risnudlar
- 3 morötter, gärna olika färger
- 4 salladslökar
- 1.5 msk sesamolja
- smör , eller olja till stekning
Sesamsås
- 0.5 dl tahini (sesampasta), med salt
- 0.5 dl jordnötssmör, med salt
- 1 dl vatten, hett
- 1 msk sweet chilisås
- 0.5 msk soja, japansk
- 0.5 msk fisksås
- 0.5 lime, pressad saft
- 1 msk sesamfrön, rostade
Till servering
- 250 g broccoli
- koriander, färsk
Gör så här
<div data-tipser-pid="5f10385c9c4ead0001f58e30" data-tipser-view="compact"></div>