Nutellapaj – med bara fem ingredienser

Foto: Ulrika Pousette
Nutellapaj

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Nutellapaj – Tänk att man kan göra något så gott med bara fem ingredienser – och dessutom på nolltid. Recept ur Baka utan ugn av Camilla Hamid, My kitchen stories.

Nutellapaj

Antal: 10–12 bitar Tid: 40 minuter + tid i kylskåpet

Pajskal:

  • 1 dl hasselnötter

  • 10 digestivekex

  • 100 g smör

Fyllning:

  • 900 g nutella

  • 1,5 dl vispgrädde

Dekoration:

  • torrostade och hackade hasselnötter

Gör så här:

  1. Rosta hasselnötterna till pajskalet i en torr stekpanna. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga dem mot varandra tills skalen faller av. Mixa nötter och kex till ett fint smul i en matberedare. Smält smöret i en kastrull och arbeta ihop det med kex- och nötsmulet till en formbar massa i en bunke.

  2. Tryck ut och packa kexmassan tätt och jämnt i botten och upp på kanten av en pajform, cirka 23 cm i diameter, med avtagbar kant. Ställ in formen i kylskåpet.

  3. Lägg nutellan i en skål. Värm upp grädden precis till kokpunkten i en kastrull, häll den i skålen och blanda sedan försiktigt ihop nutella och grädde till en jämn blandning. Låt blandningen svalna och fördela den sedan jämnt i pajskalet.

  4. Dekorera med hasselnötter medan fyllningen fortfarande är mjuk. Låt pajen stå i kylskåpet tills fyllningen har stelnat.

ARTIKELN HANDLAR OM