Portabello provencale med vitlöksrostad potatis

Av Godare

(40)

Vad tycker du?

Portabello provencale med vitlöksrostad potatis

Portabello provençale  med vitlöksrostad potatis och varm tomatsallad.

–Oxfilé provençale går att göra precis lika god utan kött, med den matiga portabellosvampen istället, säger Julia Tuvesson.

Recept ur kokboken ”Plåtmat” av Julia Tuvesson.

Portabello provençale  med vitlöksrostad potatis och varm tomatsallad 

Ingredienser

  • 1,1 kgPotatis
  • 2 mskOlivolja
  • 2 vitlöksklyfta, pressade
  • 3 tomater, i stora bitar
  • 2 mskkapris
  • Salt och svartpeppar

Portabello

  • 4 portabellosvamp, om dom är små så fördubbla antalet
  • 150 gFärsk ost naturell, till exempel philadelphiaost
  • 1 mskDijonsenap
  • 2 dlriven lagrad ost, som prästost eller västerbottenost

Sås örtsmör

  • 100 gSmör
  • 3 vitlöksklyfta, pressade
  • 1,5 dlpersilja, finhackad
  • Salt och svartpeppar

Topping

  • 1 silverlök, i skivor
  • 1 knippebladpersilja
  • små salladsblad, till exempel plocksallad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Portabello provencale med vitlöksrostad potatis