Flankstek – så tillagar du den helt perfekt
Flankstek med chimichurri. Flanksteken kan bli hur seg som helst eller makalöst god det gäller bara att behandla den rätt. Servera den gärna med vitlöks-, citron- och persiljedoftande chimichurri.
Ingredienser
- 1 kgFlankstek
- 1 apelsin
- 2 mskSoja
- 0,5 dlRapsolja
- 4 vitlöksklyftor
- 1 tskrökt paprikapulver
- Salt och svartpeppar
Till servering
- Chimichurri
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.