Flankstek – så tillagar du den helt perfekt

Av Nina Kindbro

(85)

Vad tycker du?

Flankstek – så tillagar du den helt perfekt

Flankstek med chimichurri. Flanksteken kan bli hur seg som helst eller makalöst god det gäller bara att behandla den rätt. Servera den gärna med vitlöks-, citron- och persiljedoftande chimichurri.

Flankstek med chimichurri.

Ingredienser

  • 1 kgFlankstek
  • 1 apelsin
  • 2 mskSoja
  • 0,5 dlRapsolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tskrökt paprikapulver
  • Salt och svartpeppar

Till servering

  • Chimichurri

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Flankstek – så tillagar du den helt perfekt

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.

Ämnen