Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Viltfärsbullar med rårörda tranbär

Viltfärsbullar med rårörda tranbär

3 (2 röster)

Viltfärsbullar med rårörda tranbär – saftigt viltkött som drygas ut med kokta rester, det kan knappast bli bättre. Den som tycker viltsmak kan vara väl kraftig, får den lite dämpad här. Recept ur klimatsmarta kokboken Eat good av Johan Rockström, Malin Landqvist och Victoria Bignet.

Viltfärsbullar med rårörda tranbär

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 lök, gul
  • 0.5 tsk viltkrydda
  • 2 msk rapsolja, eller majsolja
  • 1 dl matvete, mathavre eller bulgur, kokt
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vatten
  • 300 g viltfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör, eller neutral olja till stekning
  • Gräddsky

  • 2 dl vispgrädde, eller vegetabiliskt alternativ
  • 2 tsk rosmarin färsk , finhackad
  • 1 dl japansk sojasås, med låg salthalt
  • peppar, nymalen
  • rårörda tranbär

  • 225 g tranbär, eller lingon
  • 1 dl råsocker
  • Till servering

  • 4 port potatis, kokt , med skal
  • lök

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM