Gravad morot
Första gången vegobloggaren Gustav Johansson åt gravad morot blev han helt paff.
– Att det faktiskt kunde vara så bra och likt gravlax var helt fascinerande, säger han.
Tänk på att det här receptet tar totalt 2 dagar.
Recept från kokboken ”Vegansk husmanskost” av Gustav Johansson, Bonnier fakta.
Ingredienser
- 6 Morötter, stora
- 3 dlgrovsalt
- 2 mskÄttiksprit, 12 %
- 4 mskströsocker
- 1 dlhett vatten
- 1 tskLiquid smoke
- 1 bladnorialger
- 1,5 tsksenapsfrön
- 1 lagerblad
Hovmästersås
- 2 mskgrov skånsk senap
- 1 mskDijonsenap
- 2 mskströsocker
- 2 mskrödvinsvinäger, (vitvinsvinäger fungerar också!)
- 1 dlRapsolja
- 0,5 dlHackad dill
- salt och vitpeppar