Raggmunkar med fejkon
Riktigt bra raggmunkar kan vara bland det bästa som finns. Var generös med fett när du steker dem så blir de så där härligt frasiga i kanterna. Servera med lingon och knaperstekt fejcon.
Recept från Gustav Johanssons nya kokbok ”Vegansk husmanskost, Vardagsrätter – Klassiker – Högtidsmat” (Bonnier fakta).
Ingredienser
- 2,5 dlVetemjöl
- 4 dlHavredryck
- 5 mskkikärtsspad
- 1 tskSalt
- 800 gPotatis, fast
- vegansmör, att steka i
Skivat fejkon
- 230 gtofu, rökt
- 2 mskSoja, ljus
- 1 tskLiquid smoke
- 1 tskagavesirap
- 2 mskRapsolja
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Gustav Johansson
Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.
Visa 25 recept