Middagstips
Foto: Ulrika Pousette
Gryta med fläskfilé, grädde och sambal oelek.
Festlig fläskfilégryta
4,2 (419 röster)
– Den här grytan är festlig bjudmat som inte tar speciellt lång tid att röra ihop, tipsar Jenny Warsén som skrivit boken ”Middagstipset”.
Recept från boken ”Middagstipset” av Jenny Warsén och Ulrika Pousette (foto), Bonnier Fakta.
Festlig fläskfilégryta
Ingredienser
- 2 fläskfilé, à ca 500 g
- smör, att stek i
- 200 g philadelphiaost
- 2.5 dl vispgrädde
- 2 msk koncentrerad oxfond
- 2 msk kinesisk soja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk rosépeppar, grovkrossad
- 1 tsk svartvinbärsgelé
- salt och peppar
Garnering
- rosépeppar, stött
- färsk timjan
Till servering
- kokt potatis, eller pasta
- kokt sparris, kokta haricots verts eller kokta minimorötter