Gravad strömming med löjrom

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Gravad strömming med löjrom

Strömming är finfint till högtider – här är ett gott recept med gravad strömming med löjrom och cremè fraiche. Det är ingen större skillnad mellan strömmingar och sillar så det går utmärkt att använda firrar från skånska och västkustska vatten.

Gravad löjromsströmming.

Ingredienser

Gravning

  • 2,5 dlVatten
  • 0,5 dlÄttiksprit 12%
  • 0,5 mskSalt
  • 300 gströmmingsfilé
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlCrème fraiche
  • 1 Citron
  • 100 gLöjrom
  • 0,25 rödlök
  • 0,5 dlHackad dill
  • 0,5 dlhackad gräslök
  • Svartpeppar

Majonnäs

  • 1 Äggula
  • 0,5 mskSenap, osötad
  • 0,5 Citron
  • 2 dlolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gravad strömming med löjrom

Ämnen