Foto: Marie Mandelmann
Ljuvliga lavendelskorpor.

Mandelmanns lavendelskorpor

5 (1 röst)

Mandelmanns lavendelskorpor – ”Dessa lavendelskorpor är trädgårdskökets verkliga trotjänare, lavendel uppdragen från frö var det allra första vi planterade längs trädgårdsgångarna,” berättar Gustav och Marie Mandelmann. Ur boken Mandelmanns söta: Recept och baktankar från Djupadal (Bonnier Fakta). Recept: Gustav Mandelmann. Foto: Marie Mandelmann.

En portion motsvarar cirka 35 skorpor. Tänk på att skorporna kräver en timmes torktid i ugn!

Lavendelskorpor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 dl lavendelsocker
  • 125 g sötmandel
  • 2 ägg
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 150 g mörk choklad
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM